Matej Komar na International Visionary Award

Ko izveš, da si v finalu International Visionary Award, je kar vznemirljiv občutek. Glede na to, da ni bilo prvič, sem to sprejel veliko manj evforično, a sem vsekakor zelo vesel.

Ko smo pri Mosquito Hair Lab pripravljali kolekcijo Laberinte, smo že od samega začetka delali na tem, da gremo v finale, kot nekakšen preizkus ali zmoremo narediti nekaj, kar bo zagotovo prepričalo žirijo. S tem smo nekako potrdili našo trenutno formo in pot, ki smo si jo zastavili s samim konceptom in estetiko, ki jo predstavljamo v Mosquito Hair Lab. Zanimivo mi je bilo, da sem moral izbirati, v kateri kategoriji naj nastopim, kajti bil sem v finalu avantgarde ter striženja in barvanja. Ker je dogodek potekal prek spleta, sem se odločil za slednjo, saj si želim, da bi se z avantgardo predstavil v živo pred občinstvom.

Za nastop je bila naša naloga, da pripravimo nekakšen remake kolekcije. Morali smo narediti podobno ali še boljše in to nam je uspelo. Inspiracija za kolekcijo Laberinte je impresionizem, kjer sta v slikarstvu prevladovala Monet in Van Gogh, in takšna je bila tudi moja tehnika barvanja – zelo labirintasta in tehnična. Prav tako striženje, ki je imelo 12 različnih delitev v kombinaciji graduacije in plasti, ki so med seboj nepovezane, a kljub temu tvorijo celoto in geometrično obliko navideznega paža. Model je moral imeti ogromno las, da smo lahko to spleskali in skreirali na glavi. Samo barvanje je trajalo 9 ur, a se je izplačalo.

Malo sem razočaran nad predstavitvijo International Visionary Award, saj je bil vsak model viden manj kot 5 sekund, material, ki smo ga poslali, pa je bil minuto dolg in tako žal niso veliko pokazali. Celoten dogodek je bil super. Veseli me, da se je ponovno predstavil Stevo in pokazal svojo vizijo estetike in koncepta na velikem odru dogodka Alternative Hair Show kot edini Slovenec do sedaj. Seveda pa moram izpostaviti še gospo Veck, gospoda Vinokurova in ekipo, katere del sem tudi sam, Sebastian Creative Team. Čestitam tudi ostalim, ki so se uvrstili v finale. Ula in Matjaž sta se super odrezala.

Uvrstitev v finale mi pomeni potrditev, da se splača vztrajati. Še lepše je, ker nisem ničesar pričakoval in sem miren. Zahvalil bi se celotni ekipi, ki je sodelovala kot Mosquito Hair Lab. To so Kaja Škerjanec, Špela Hvale, Tinka Prpar, Primož Lukežič in Alja Dolžan.

Več o International Visonary Award in Alternative Hair Virtual Show si lahko preberete TU.

 

Preberite še:

Ula Istenič na International Visionary Award

Matjaž Cej na International Visionary Award

Alternative Hair Virtual Show