Alternative Hair Virtualni Show

9. in 12. oktober 2021

Že drugo leto zapored se je največji dobrodelni frizerski show odvijal prek spleta. Tokratni je presegel pričakovanja, saj je potekal dva dni in postregel s predstavitvami kar štirih slovenskih frizerjev. »Dva dni ustvarjalnosti, navdiha, predanosti in dobrodelnosti,« je ob otvoritvi strnil misli Tony Rizzo, ustanovitelj prireditve, ki letos praznuje že 39 let prizadevanj za prispevanje k raziskavam levkemije.

Prvi dan je bil namenjen mladim vizionarjem. Natečaj International Visionary Award je letos podiral rekorde glede na število prijavljenih in tudi uvrščenih v finale. Teh je bilo letos več kot 120 in med njimi tudi trije, na katere smo še posebej ponosni. V kategoriji striženja in barvanja smo videli delo Matjaža Ceja in Mateja Komarja. Za slednjega je bila to že druga uvrstitev v finale. Sodniki so bili pri ocenjevanju pozorni na celoten videz, ki vključuje striženje in barvanje, modo, styling in ličenje. V kategoriji avantgarde pa je barve Slovenije zastopala mlada Ula Istenič. Sodniki so tu iskali kreativnost, umetniško interpretacijo in čudovit zaključek. Pomemben jim je bil celoten videz kot tudi kreativni proces in spretnosti frizerja.

Ideja o natečaju se je rodila pred 16 leti, ko je Anthony Mascolo, predsednik Alternative Hair, dobil idejo, kako spodbujati in promovirati mlade talente. Nastal je International Visionary Award, na katerega se je vsa ta leta uvrstilo veliko Slovencev. Iz malega natečaja v okviru Alternative Hair Showa je letos prerasel v samostojni dogodek – New Visionaries Show, na katerem so se s kratkimi samostojnimi nastopi predstavili zmagovalci in finalisti preteklih let, ki so se v finale uvrstili trikrat.

Drugi dan je bil rezerviran za nastope nekaterih največjih svetovnih imen frizerstva. Med njimi je bil tudi Stevo Pavlović, ki nas je ponovno navdušil z ustvarjalnostjo kolekcije Roots. To je bil njegov že šesti samostojni nastop na tej dobrodelni prireditvi. Organizator vsako leto določi temo. Tokrat je bila to illuminare oziroma razsvetlitev ali ostevlitev. »Trenutna situacija je postavila svet na glavo in nikomur ni bilo lahko, a upamo, da ste z današnjo interpretacijo illuminare, videli, da dobesedno je luč na koncu tunela,« je ob zaključku povedal Tony Rizzo. »Prihodnost bo svetla. Umetnost in vizija nas bosta gnali naprej,« je še dodal Anthony Mascolo.

Če si showa niste uspeli pogledati v živo, ga še vedno najdete na www.alternativehair.org, prav tako lahko še vedno donirate ter prispevate k razvoju in iskanju zdravila za ozdravitev otroške levkemije.

 

Preberite še:

Ula Istenič na International Visionary Award

Matej Komar na International Visionary Award

Matjaž Cej na International Visonary Award