Matjaž Cej na International Visionary Award

Ko sem prejel mail in prebral, da sem v finalu International Visionary Award, se je moj dih zaustavil, oči so nehale mežikati in pojavil se je cmok v grlu. Uvrstitve v finale nisem pričakoval, zato je bilo moje veselje in navdušenje še večje.

Poseben občutek je bilo spremljati celoten dogodek in videti na njem tudi svojo kreacijo. Res super izkušnja. To je nekaj posebnega, kar ti da še dodaten kreativni zagon za naprej.

Uvrstitev v finale tako pomembnega natečaja je zame velika potrditev. Zelo sem vesel in počaščen, da sem bil del tega prestižnega tekmovanja. Seveda bi si želel, da bi svoje delo lahko v živo predstavil na odru v Londonu, a žal zaradi covida ne gre.

Kolekcija Anarchy je nežna, romantična in sanjava na eni strani ter stroga, drzna in svobodna na drugi strani. Je preplet teh dveh svetov. Na čelu spredaj so lasje kratki in zadaj daljši. Ta tehnika striženja in stylinga omogoča in vzpodbuja, saj lahko vsak sam razišče vse možnosti frizure in jih izkoristi v vseh pogledih. Gladko in bleščeče ali nemirno in padajoče. Prav zato so barve znotraj dane teksture las in določenih rezov. Strastno rdeči, pink, pastelno modri in hladno blond toni so zanimiv spoj kreativnih barvnih tehnik.

Zahvalil bi se celotni ekipi, ki je sodelovala in dihala z mano: Melanie Pahor (model), Studio Cimet (video), Tanja Zorn (styling), Marta Šporin (ličenje) in seveda moji Mateji, ki me je podpirala in mi stala ob strani ves ta čas. Zelo sem hvaležen tudi organizatorjem tekmovanja, ki daje frizerjem priložnost, da izpolnimo svojo ljubezen do naše obrti tudi v teh časih, ki morda ne spodbujajo ustvarjalnosti, in vesel sem, da sem lahko bil del dobrodelnega dogodka za boj proti levkemiji. To tekmovanje je pokazalo, kako lahko krizo izkoristimo tudi za spodbujanje domišljije, saj nas spominja na vse čudovite vrednote frizerstva. Pri našem delu je strast morda najpomembnejša sestavina, saj nas spodbuja k rasti in razvoju.

Več o International Visonary Award in Alternative Hair Virtual Show si lahko preberete TU.

Preberite še:

Ula Istenič na International Visionary Award

Matej Komar na International Visionary Award

Alternative Hair Virtual Show