Ula Istenič na International Visionary Award

Ko otroške sanje postanejo resničnost!

Osvetlitev – luč, je bil prva asociacija, ko sem izvedela letošnjo temo tekmovanja International Visionary Award – ILLUMINARE. Tema je bila kot nalašč za spodbuditev kreative v teh drugačnih časih, ko nam je bila le ta odvzeta oziroma omejena.

Ideja se je sprva rodila na listu papirja, z mojimi občutki zadnjega obdobja in s čustvi, ki so kreirali kolekcijo beFREE. Zadovoljstvo, zmedenost, zasanjanost in svoboda! Poslana kolekcija mi je zagotovila mesto v finalu.

Finale! Uvrstitev na tekmovanje dogodka, na katerega sem kot majhna punčka z mami hodila občudovati artiste vsega sveta. Tekmovanje, zaradi katerega sem vzljubila ta poklic, si dovolila sanjati in upati, da bom nekega dne tudi sama stala na finalnem odru. A letos je celoten dogodek zaradi vseh razmer potekal prek spleta.

Nam finalistom so postavili še dodatno nalogo – izdelava minutnega posnetka končnega videza ter posnetek nas samih in modela.

Razburljivo, a kako se lotiti? Je bilo vprašanje, ki mi je hodilo po glavi. Največji izziv mi je predstavljalo ravnotežje in teža same frizure. Velika zahvala gre modelu, ki je, klub visokim petam, 4-5 kilogramsko pričesko nosila kot da je njena. K celotnemu videzu je prispeval tudi styling Matjaža Plošinjaka. Produkcija RAW pa je poskrbela, da je naš izdelek izpadel vrhunsko. Ob tem pa bi se rada zahvalila tudi mami za vso asistenco in fantu za podporo skozi cel projekt.

Letošnje spremljanje tekmovanja je bilo razburljivo in polno pričakovanj. Čeprav se ni izšlo tako, kot sem si potiho želela, je bil sam občutek spremljanja svojega dela med šovom izjemen in velika iztočnica za naprej, za nova tekmovanja in nove kreacije.

Več o International Visonary Award in Alternative Hair Virtual Show si lahko preberete TU.

 

Preberite še:

Matej Komar na International Visionary Award

Matjaž Cej na International Visionary Award