PETER HARTMAN

Peter je bil poseben gost letošnjega Hair Campa. Je vrhunski frizer, Paul Mitchell edukator iz Nemčije, lastnik salona in član družine Paul Mitchell že več kot 20 let. Udeležencem je predstavil barvne tehnike nove kolekcije Paul Mitchell For Art’s Sake.

Kakšen vtis so na vas naredili udeleženci Hair Campa?
To je bil moj prvi obisk Slovenije in bil sem navdušen nad pozitivno energijo, tehničnim znanjem udeležencev. Skupinsko delo je bilo neverjetno. Vsi so tudi skrbeli, da se je skupina dobro počutila.

Kakšen je vaš vtis o slovenskem Hair Campu v primerjavi z ostalimi velikimi Paul Mitchell dogodki po drugih državah?
Lokacija je bila res nekaj neverjetnega in vsi sodelujoči so jo zelo poživili. Po vseh Hair campih po Evropi, na katerih sem sodeloval, je Slovenija resnično postavila visok standard. Stil dela, kot ga imajo frizerji tu, je točno tak, kot ga zagovarja Paul Mitchell: biti najboljši in deliti ideje z drugimi. Še vedno sem pod zelo močnimi vtisi.

Paul Mitchell Hair Camp Slovenija je (bil) …
… fantastična izkušnja. Zelo sem hvaležen, da sem bil del njega in ga ne bom nikoli pozabil. Iskrena hvala vsem, ki so sodelovali.

Katerih dveh stvari s Paul Mitchell Hair Camp Slovenija ne boste pozabili?
Ne bom pozabil sladice, ki je drugi dan prišla z zamudo. Začeli smo že s popoldanskimi predavanji. Roke sem imel na glavi lutke, ki sem jo barval. Pomagala mi je čudovita asistentka Tanja, ki me je hranila s tiramisujem (smeh). Kaj takšnega se mi še ni zgodilo.

Kako bi nadaljevali stavek: Slovenija je …
Prej si niti približno nisem predstavljal, kako bo. Je zelo lepa, ljudje pa so srčni in razumejo pomen modernega življenja, a se hkrati zavedajo pomena tradicije in odnosov. Zdi se mi kot odlična mešanica prednosti kulture južne in zahodne Evrope. Kvaliteta na vseh ravneh …

Kaj vam je pri delu za Paul Mitchell najljubše?
To, da se povežem z ljudmi z vsega sveta. Pri tem opažam, da imamo vsi iste izzive glede ustvarjanja in same industrije, vendar se tega lotevamo na različne načine. V svoj salon se vedno vrnem polen idej in pozitivne miselnosti. Še posebej po slovenskem Hair Campu. Z veseljem bi ostal še dlje, zato se vsekakor želim še vrniti.

Brez katerega izdelka ne bi mogli delati?
Awapuhi Shampoo. Celotno moje telo potrebuje dnevno dozo (smeh).

V čem še posebej uživate?
Posebej rad se izgubim v lepih obrazih, ki brez besed pripovedujejo lepe zgodbe.

Je kdo, ki mu zavidate lase ?
Besede zavidati ne »nosim« s sabo. Moja življenjska prtljaga je lahka (smeh). Všeč mi je, kaj lahko lasje naredijo ljudem. Lahko so vsakič drugačni.

Kje najdete navdih za ustvarjanje?
V Jasonu Stathamu (smeh)

Kaj je za vas lepo življenje?
To, da lahko delam to, kar imam rad, in pri tem osrečujem ljudi. To me osrečuje. Zgleda, da sem našel pravi poklic zase.

 

PREBERI ŠE:

Reportaža: Hair Camp 2016

Mini intervju: Anja Schrewe