HAIR CAMP 2016

Paul Mitchell Hair Camp 2016:
»Live Beautifully. Feel Beautiful.«

16. in 17. aprila se je v objemu briških gričev in cvetočih češenj ter v najlepši renesančni vili v Sloveniji, v kraju Vipolže v Goriških brdih, odvijal Paul Mitchell Hair Camp 2016. Letošnji dvodnevni Paul Mitchell strokovni frizerski dogodek je bil mednarodno obarvan tako z udeleženci kot z izvajalci. Več kot 90 udeležencev se je spoprijelo z novo kolekcijo Paul Mitchell For Art’s Sake in odkrilo skrivnost preoblikovanja las: MarulaOil.

Dvodnevni strokovni frizerski dogodek je otvoril Tomaž Leban, direktor podjetja Pronega, d. o. o., ki je zastopnik blagovne znamke Paul Mitchell v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji in organizator celotnega dogodka. Tomaž Turk, evropski trener za blagovno znamko Paul Mitchell in kreativni vodja artističnega teama Mič Styling, je še enkrat dokazal, da med njegovimi odlikami niso samo vrhunska striženja, ampak tudi dovršen čut za organizacijo in umetniško vodenje, saj je odlično poskrbel za ubranost celotne ekipe izvajalcev tako na odru kot v zakulisju. Poseben pečat sta letošnjemu dogodku dala tudi gosta iz tujine, Anja Schrewe, ki je pri podjetju John Paul Mitchell Systems direktorica za poslovni razvoj za Evropo, in Peter Hartmann, vrhunski frizer, Paul Mitchell edukator iz Nemčije, lastnik salona in član družine Paul Mitchell že več kot 20 let. Anja Schrewe je za vse udeležence pripravila zanimivo poslovno predavanje Six Economies z nasveti in novimi pogledi na to, kako še učinkoviteje izkoristiti vse prodajne kotičke svojega salona.

Udeleženci letošnjega Paul Mitchell Hair Campa iz Slovenije, Srbije in s Hrvaške so lahko prvi dan dogodka videli na odru predstavitev tehnik barvanja in striženja iz nove pomladne kolekcije Paul Mitchell For Art’s Sake, ki daje prosto pot domišljiji z dodajanjem barv, pri striženju pa gre za igro odvzemanja tistega, kar je odvečnega. Kolekcija For Art’s Sake predstavlja štiri tehnike striženja, ki sta jih oblikovala Angus Mitchell in Robert Cromeans ter kolekcijo posvetila legendarnemu Paul Mitchellu. Kreativnost in umetnost imata v tej kolekciji pomembno vlogo, tudi končni modeli so fotografirani izključno pred objektivom – brez Photoshopa!

Peter Hartmann in Matjaž Okorn kot vodilni tehnik za barve Paul Mitchell v Sloveniji sta skupaj s Tanjo Horvat in Katjo Marolt iz Mič Styling ekipe predstavila tri barvne tehnike iz nove kolekcije. Tri tehnike striženja so izvrstno predstavili Tomaž Turk, Matej Prinčič in Borut Novak, ki so člani Mič Styling Art Teama. V kolekcijo spetih frizur Paul Mitchell Big Night Out pa so udeležence popeljali Aska Kajtazović in Manó Kolarič iz Art Team Mič Styling ter Paul Mitchell edukator Klemen Rink iz Frizerskega salona Rink. Udeležencem je novo pridobitev v liniji Mitch – MITCH Matterial – vrhunsko predstavil gost iz Hrvaške Ivan Duda iz frizerskega salona Mič Styling Split.

Po intenzivnem sobotnem popoldnevu so se udeleženci in izvajalci lahko sprostili in družili na skupni večerji in zabavi. Nedelja je potekala v znamenju dela in rotacij barvanja, spenjanja in striženja. Pozitivne energije, vrhunskih izdelkov in dobre volje ni primanjkovalo. Vse tehnike so udeleženci dobro izpeljali. Prav vsi so se izkazali in uspešno zaključili Paul Mitchell izobraževanje.

Dvodnevni dogodek je zaključil MARULA OIL šov z umetniškim pečatom Tomaža Turka. Peter Harmann je predstavil novo linijo MARULA OIL, izdelke iz hladno stiskanega marula olja, ki razkošno preoblikujejo lase. Aska Kajtazović in Manó Kolarič pa sta poskrbela za čudovite pričeske na odru.

Podjetje Pronega, d. o. o., in Paul Mitchell Slovenija se lepo zahvaljujejo vsem udeležencem dogodka za vso izkazano zaupanje in seveda vsem izvajalcem, Paul Mitchell edukatorjem, frizerjem, asistentom, tehnikom, stilistom, vizažistki, fotografu, skratka vsem, ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi Paul Mitchell Hair Campa 2016. HVALA VSEM! Spremljajte nas še naprej na www.paulmitchell.si ali na Paul Mitchell facebook strani. Vidimo se ponovno v letu 2017!

 

PREBERI ŠE:

Mini intervju: Anja Schrewe

Mini intervju: Peter Hartman