Stevo Pavlović na Alternative Hair Virtualni Show

Kolekcija Roots je fuzija modernega punka in etno – ljudskega izročila Slovenije in Balkana. Geometrična striženja, blok graduacija, asimetrija in »mullet look«, kontrastne dvojne barve na laseh, enobarvni pastelni in močni kameleon toni so pomešani z avbami, naglavnimi pokrivali iz Gorenjske regije, ter velikimi balkanskimi pisanimi rutami. Glasbena podlaga je delo dark techno punk DJ-a s Švedske, ki mu je dodan – vmešan vokal fenomenalne pevke Svetlane Stević. Posnetek njenega vokala pa je star približno 50 let. Seveda je bilo potrebno za vse glasbene dele dobiti dovoljenje za predvajanje in plačati avtorske pravice. Snemali smo v praznih industrijskih halah nekdanje Industrije usnja Vrhnika.

Najprej sem oblikoval idejo, kaj želim prikazati. Ključno vlogo je imel art direktor projekta Sašo Radovič, ki je predlagal harmoniko v stilu Avsenikov, kar se je fantastično ujemalo z avbami, kot zaokrožena celota slovenskega etno dela performansa. Ženski vokal in rute pa so tvorile Balkan in njegovo barvitost skozi različne barve okrasnih rož na rutah.

Punk styling je oblikovala fantastična Alenka Globočnik, lastnica Akulture, ki je znana po svojih glamuroznih underground kreacijah. Del tega smo prenesli v izgled modelov v videu. Najtežje je bilo dobiti avbe. So oversize in edinstvene, saj so v štirih različnih barvah. Jaz sem bil navdušen. Harmoniko pa sem iskal več kot en mesec. To je bila prava nočna mora, ki se je na koncu srečno končala. Na tla smo položili časopisni papir in iz tega oblikovali štiri modne piste.

Sporočilo mojega letošnjega nastopa je bilo, da vse sodobno izvira iz preteklosti, iz etnosa. Naj bodo to obleke, glasba, lasje … Vse je evolucija, ki ima svoje korenine, kar je tudi ime kolekcije – Roots.

Največji izziv so vedno modeli. Dobiti modele, katerim želiš narediti točno določena striženja in barvanja, je vedno najtežje. Oprezal sem za ženskami po mestu, pred salonom, v salonu, na Instagramu, Facebooku … in sem jih našel. Potem te je le strah, ali bodo na dan snemanja vse prišle. Vse so bile že predhodno postrižene in večinoma tudi pobarvane dan pred samim snemanjem. Že velikokrat se je zgodilo, da kateri od modelov ni prišel na seminar, nastop, snemanje, toda tokrat je bilo vse v redu. Drugi problem je denar, saj tak projekt veliko stane. Imam veliko srečo, da Keune Haircosmetics sodeluje in me podpira pri tem projektu, zato je lažje vse to finančno realizirati.

Zdaj, ko je dogodek za mano, lahko rečem, da sem svoje delo dvignil na najvišji nivo. Zadovoljen sem, čeprav vedno vidim napake, pomanjkljivosti, iščem dlako v jajcu in skoraj nikoli nisem čisto zadovoljen. Toda to me žene, da sem naslednjič še boljši in se še bolj potrudim.

Ponosen sem, da sem že šestič zastopal Slovenijo na najvišjem svetovnem nivoju in da sem definitivno eno od top svetovnih imen prireditve Alternative Hair Show.

Nastop na tako velikem dogodku, kot je Alternative Hair Show, je velika čast in ga nekateri zmotno enačijo z Visionary Awards, kjer gre za tekmovanje. Za nastop potrebuješ vabilo organizatorja, kot eden izmed svetovne elite. Zelo sem ponosen in počaščen, da sem lahko del tega dobrodelnega frizerskega spektakla, ki si prizadeva svet spremeniti na bolje. Seveda čestitam tudi našim trem predstavnikom za uvrstitev v finale Visionary Awards.

Več o Alternative Hair Virtual Show si lahko preberete TU.