Kolekcija Mh Studio - KALOPSIA

Naša letošnja kolekcija. Naslov, ki v sebi nosi velik pomen. Izhaja iz angleškega jezika in v prevodu pomeni iluzijo.

Pri tokratni kolekciji poskušamo izhajati in raziskovati notranjost posameznika ter doseči izpraševanje po globljem pomenu. Kaj je zares pomembno? Ali je sploh vredno?

Kar trendi napovedujejo, ni vedno primerno in pravilno, pomembno je, da se posameznik počuti dobro in predvsem, da zna najti in si izbrati pravi ton barve, obliko striženja ter končni izgled.

Posameznik je namreč list papirja, ki se sam odloči, kakšno zgodbo bo pisal, zato mu dovolimo biti zadovoljni s samim sabo. Želja strank so predvsem topli odtenki barv, saj si želijo topline, ki je v tej situaciji še kako zaželena. Ni pa vse tako hladno in klavrno, kot vidijo posamezniki, saj je iluzija izpeljanka iz več pojmov! Srčnost, pripadnost, razigranost ter predvsem, da vsak vidi stvari drugače in si jih predstavlja po svoje.

Letošnji kos oblačila predstavlja trajnostni kostum iz papirja, ki simbolizira informacijske žarke bele svetlobe, ki se skozi posameznikovo prizmo zlomijo v avtentično sliko. Odsevajo notranje informacije, potrebe in želje ljudi. Brezbarvnost poudarja lasem pripadajočo obliko ter barvo. Kolekcijo sestavlja pet samostojnih kosov, ki izgledajo na prvi pogled zelo nedostopno. Ljudje najprej opazimo le prvi izgled, po nekaj razmisleka pa opazimo tudi, da so kosi popolnoma nosljivi in da za vsakega obstaja trenutek, v katerem lahko zažari brez obsodb. To je tudi naše sporočilo. Da se moramo malo bolj zazreti v notranjost, k vrednotam, pozabiti pa na lepe podobe in se vprašati po globljih zadevah. Je pa to seveda poveličevanje videza in neke navidezne resničnosti, ki pa ni odraz dejanskega stanja. Stvari dojemamo lepše, kot v resnici so.

Frizure: Mh Studio
Ličenje: Marija Bungić
Stayling: Mh Studio, Boštjan Polanec
Foto: Rok Deželak