Ula Istenič na IVA 2022

Končno! International Visionary Award 2022 in tako znani finalisti letošnjega tekmovanja. Noro, ko zaslediš svoje ime in to kar drugo leto ZAPORED. Biti finalist na tako prestižnem tekmovanju, kot je International Visionary Award, je velika potrditev in zagon za moje ustvarjanje.

Letošnja tema, legende, je bila kot nalašč primerna za 40. obletnico Alternative Hair Show. In še bolj za mojo letošnjo kreacijo Muirgen - born of the sea. Predstavlja morsko sireno, zapeljivko, ki s svojim videzom opozarja na nered oziroma onesnaženost morja.

Sama pričeska je narejena iz različnih materialov. Plastenke in plastika kot imitacija koral krasijo zgornji del krone, ptičje perje predstavlja vodne ptice, frizuri pa doda dinamiko, styling z rahlim živalskim vzorcem pa predstavlja kopno. Kaj pa je letošnji kreaciji dodalo piko na i? Tisti občutek, ko smo se po nekaj letih zopet zbrali frizerji širnega sveta. Si skupaj ogledali AHS v živo, napeto čakali rezultate in s tem še prispevali k boju proti levkemiji.

Seveda se ne smem pozabiti zahvaliti svojim bližnjim, ki me podpirajo in mi stojijo ob strani. Hvaležna sem tudi moji ekipi. Za fotografijo in video je poskrbel Jaka Ceglar, stayling Ponoreli, ličenje Žana Hočevar. Zahvaliti se moram tudi mojemu potrpežljivemu modelu Taji Čučnik.

Hvaležna sem za to prečudovito izkušnjo in komaj čakam, da se zopet kje vidimo.

 

INTERNATIONAL VISIONARY AWARD

Prvi dan prireditve Alternative Hair Show je bil namenjen virtualni predstavitvi finalistov natečaja International Visionary Award. Še posebej nestrpno smo pričakovali kategorijo avantgarde, kamor sta se uvrstili Petra Blatnik Maček in Ula Istenič. Sodniki so iskali ultimativno kreativnost, umetniško interpretacijo in lep zaključek. Pomemben je bil celotni videz, spretnost frizerja in kreativni proces. »Ocenjevanje je bilo zelo težko, saj so finalisti pokazali velik napredek glede na lansko generacijo finalistov,« je med drugim povedal Anthony Mascolo, predsednik Alternative Hair. Ideja o natečaju se je rodila pred 17-imi leti, ko je želel ustvariti platformo za predstavitev talentiranih posameznikov za predstavitev širši javnosti. Upravičeno smo lahko ponosni, da se je teh letih v finale uvrstilo veliko Slovencev.