TH1 trendi za pomlad/poletje 2022

Thomas Hills, direktor TH1

Uporniški videz
Pri TH1 smo imeli veliko povečanje strank, ki izražajo svoje uporništvo skozi videz, kar je najverjetneje posledica vseh omejitev, ki smo jih bili deležni v zadnjih dveh letih. Glede na to verjamem, da bo prihajajoča sezona popolna za vse, ki želijo izstopati iz množice. Obetajo se nam uporniška striženja različnih oblik in igre barv. Še največ pa bo strank, ki si bodo želele le dodati malo faktorja vau, hkrati pa bodo želele videti privlačne in imeti pričesko, ki bo enostavna za vzdrževanje (to smo videli tudi na modnih pistah Chanel Couture in Alexander McQueen).

Kot primer je tu videz pobritih las z dodanim barvnim detajlom v drznih odtenkih kot v moji kolekciji Craft (slika levo) ali Indistinguishable (slika desno). Obe določata modni ton za prihajajočo sezono in sta popoln primer, kako pomagati strankam, ki si želijo nekaj več.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volumen, polnost
»Trend hobotnice« se je v zadnjem času zelo razširil in to je trend, za katerega menim, da bo velik hit prihajajoče sezone. Ime je dobil zaradi silhuete, ki se oblikuje, ko lasje zaobjamejo obliko glave, in spominja na hobotnico. Glede na Pintarest naj bi bilo to striženje, ki bo to sezono predvsem značilno za generacijo Z. Všeč mi je, ker malo spominja na striženje »shag« (čeprav z malo več dolžine), poudarja mešanico plasti (dolgih in kratkih) in teksturo z nekoliko daljšo silhueto. Ta videz mi je zelo pri srcu in sem ga ustvaril na sliki levo kot tudi na sliki iz kolekcije Indistinguishable (slika desno). Najboljši del tega stila je, da ga je mogoče ustvariti na kateri koli vrsti las, od ravnih do valovitih. Všeč mi je tudi ukrivljen zaključek, ki ga ustvari. Vendar to ni videz za stranke, ki imajo malo časa za urejanje. Zahteva volumen pri korenu las in zaokroženo obliko do sredine. Svojim strankam svetujte, kako lahko doma videz kar najbolje ustvarijo s sprejem za volumen, ki pomaga povečati volumen na korenu, in srednje okroglo krtačo za popolno sušenje s sušilcem za lase. Za konec pa jim sam svetujem, da nanesejo sprej za sijaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kodri
Za to sezono napovedujem povratek naravne teksture in v središču pozornosti bodo veliki kodri. Na modnih pistah za prihajajočo pomlad/poletje, še posebej pri Fendi, Hermes in Lacoste, so kraljevale velike teksturirane pričeske z divjimi kodri v stilu rock’n’rolla. Kot primer sta tu sliki iz mojih kolekcij About a Girl (slika levo) in Indistinguishable (slika desno). Ključna je definicija, ki jo je mogoče doseči s pravim koktajlom izdelkov, ki dodajo volumen, naredijo videz, s katerim ni veliko dela, in predvsem utrdijo kodre, da obdržijo svojo obliko. Kodri morajo izgledati čimbolj naravno, vendar potrebujejo pravo striženje. Prednost tega videza je, da je oblikovanje preprosto. Strankam svetujte, da na vlažne lase nanesejo kremo za definicijo kodrov in tako preprečijo naelektrenost. Lase naj sušijo naravno ali s sušilcem za lase z difuzorjem za dodaten volumen in teksturo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Več o TH1 Hair: www.th1hair.co.uk, @th1hair, @th1hairofoxted