Spektakularno praznovanje Hairstyle News

Opatija, 25. in 26. marec

Hairstyle News je v Centru Gervais v Opatiji spektakularno obeležil 20 let predanosti razvoju frizerske stroke in zbral skoraj 2.000 obiskovalcev, predvsem frizerjev vseh generacij, ki so jih vodilni edukatorji navdihnili na novi ravni. Med njimi ni manjkalo niti mojstrov iz Slovenije.

Nekateri med njimi so del festivala že leta. Letošnji festival je bil vsebinsko zelo raznolik, saj je poleg nastopov posameznih frizerskih hiš ponujal tudi bogate brivske vsebine ter veliko predavanj ter okroglih miz. Za piko na i sta bila tu še bogata sejemska ponudba, del katere je bila tudi revija Frizer, in nepozabna sobotna zabava za vse udeležence festivala.

»Festival Hairstyle News je priložnost, da stroka napolni pogonsko gorivo s kreativnostjo in gre s polnimi jadri naprej. Enotnost stroke, izmenjava idej in navdiha, odkrivanje novih inovacij so bili tudi vodilo letošnjega festivala, ki je pomemben za vsakega frizerja, ki želi ciljno razvijati in dvigovati kakovost,« je povedal Denis Vidović, direktor festivala Hairstyle News, in se zahvalil vsem, ki so obiskali letošnji festival in bili del velikega praznovanja.

Program je bil sestavljen iz različnih vsebinskih sklopov. Sobota je bila namenjena Salon Businesu, ki je vključeval različna predavanja, okrogle mize in panele. Obiskovalci so še posebej nestrpno pričakovali predavanje londonske mojstrice barvanja Sophie Hilton, ki je govorila o medgeneracijskem managementu. Poudarila je pomen spremembe odnosa pri pristopu k mlajšim generacijam, ki jih lastniki želijo zadržati v frizerskem salonu. Nujno je zgraditi komunikacijski most, ki lahko premosti vrzel v razmišljanju, pristopu do dela, razumevanju mlajših generacij, ki jih je nujno voditi odgovorno in dosledno. Kanso Academia, V17 by Sead Nunić, IM Academy, Artègo, Mič Styling, Montibelo, Eugene Perma in ID Factory Hair Group so v okviru vsebinskih sklopov Cut&Style in Colorama predstavili najnovejše trende v tehnikah barvanja in striženja las.

Navdušil je tudi vsebinsko zelo bogat program Barbershop Arene. Regionalne brivce je razveselila mlada londonska brivka Hayden Cassidy, ki je navdušila s svojim načinom dela in poslovno filozofijo. Poudarila je pomen posvečanja vsaki posamezni stranki, saj je ona njena hodeča reklama. Dobro opravljeno delo pa se v salonu vedno povrne z osebnim priporočilom in seveda s predstavitvijo na družbenih omrežjih. Med drugim so se na odru predstavili še Fulir Barbershop, Polyboy Academy, Salon by Marko Stanzl, Barbershop Ritual, Brivska Academy, Depot team, Tonino Barbieri in Ivan Duda, ki so pokazali, da se tudi v moškem frizerstvu trendi in stili spreminjajo. Treba jim je slediti tudi za izboljšanje odnosov s strankami.

Foto: Luka Smuk, Sanjin Kaštelan