Sanja Karasman je zvezda YouTuba

Sanja se lahko pohvali že z več kot 100.000 YouTube naročnikov.

Sanja Karasman, kreativna vodja pri Subrini Professional, ima na YouTubu že tri leta svoj kanal, kjer objavlja videe s poučnimi frizerskimi vsebinami. Pred kratkim je dosegla pomemben mejnik – 100.000 naročnikov.

Kako je vse skupaj izgledalo, ko si dosegla številko 100.000?

Iskreno, ni bilo nobenega doživetja. Bolj sem bila navdušena, ko sem dosegla prvi milijon na enem od videov. Takrat sem imela le okrog 20.000 naročnikov in je en milijon precej velika številka za tako majhno število naročnikov. Bilo je samo vprašanje časa, kdaj se bo zgodila številka 100.0000, ker od novega leta naprej vsak mesec dobim približno 20.000 novih naročnikov.

Si vedela, da prejmeš plaketo?

Seveda. YouTube redno pošilja obvestila svojim ustvarjalcem videov, zato sem seznanjena z vsemi informacijami. Ko enkrat dosežeš številko 100.000, ti pošljejo obvestilo s kodo, s katero se vpišeš na njihovi spletni strani, izpolniš obrazec in v nekaj tednih ti pošljejo nagrado.

Morda veš, kateri je naslednji mejnik?

Naslednji mejnik je en milijon sledilcev in takrat bom prejela zlato plaketo, ki me nekje v prihodnosti že čaka. V življenju si je treba vizualizirati stvari, ki si jih želiš, saj se bodo potem zagotovo zgodile. Treba je biti potrpežljiv in pustiti času, da naredi svoje.

Morda kateri od videov, ki si ga pripravila, še posebej izstopa glede na gledanost?

Najbolj ogledani videi na mojem kanalu so tisti, v katerih strižem kratke lase oziroma pixie frizure.

Katere države izstopajo glede na število?

Največ me spremljajo v ZDA in Južni Ameriki (Mehika in Brazilija). Potem pa Rusija ter preostanek Evrope.

Izstopa katero obdobje, kdaj je bilo največ novih naročnikov? Morda med karanteno?

Ni pravila. Februar je prinesel največ gledalcev. Med karanteno je bilo več ogledov. Vendar res ni nikoli pravila. Ko najmanj pričakujem, imam največ ogledov in obratno. Pogosto se mi dogaja, da nisem popolnoma zadovoljna s katerim od videov, ki ga naredim, in mi dejansko prinese veliko ogledov.

Kdaj si začela s svojim kanalom?

S kanalom sem začela pred tremi leti. Preskok se je pa zgodil lani decembra. Od takrat naprej mi ogledi strmo naraščajo.

Pripraviš vse od začetka do konca sama ali ti kdo pomaga?

Videe urejam popolnoma sama. Ker sama najbolje poznam vsak korak, ki sem ga naredila pri striženju, mi žal nihče ne more pomagati pri urejanju. Sem si pa privoščila boljšo opremo, ki mi olajša in tudi skrajša delo. Upam, da bom sčasoma tudi tu napredovala, saj potrebujem nekaj dni, da uredim posamezni video.

Kakšni so tvoji načrti za naprej? Kaj lahko naročniki še pričakujejo?

Lahko pričakujejo dodatne razlage pri mojih videih. Na videih nikoli ne govorim, saj se mi ne zdi potrebno, ker so že grafike dovolj razumljive. Veliko ljudi me spremlja ravno zato, ker ne govorim in jim je tak pristop všeč. Tudi sama ne maram gledati videov, v katerih se preveč »afnajo« in preveč komplicirajo. Delam na novem konceptu, ki mi bo omogočal razlage striženj, vendar to ne bo potekalo med samim striženjem. Kako bo izgledalo, boste izvedeli že kmalu, zato se čim prej naročite.

 

Foto: Klemen Razinger