Poslovil se je Raffel Pagès

9. maja se je v Barceloni v 78. letu poslovil Raffel Pagès, frizer, poslovnež in lastnik frizerskega muzeja, ki je nosil njegovo ime. Bil je mednarodno merilo v frizerskem svetu. Ustanovil je verigo salonov, ki v 80 salonih po Španiji zaposluje več kot 300 frizerjev. Frizer je bil tudi njegov oče. Raffel je že kot najstnik začel delati v prestižnem pariškem salonu Carita, kar je v veliki meri vplivalo na njegovo nadaljnje delo in odnos do frizerskega poklica. Ko se je vrnil v Barcelono, je še nekaj časa delal v družinskem podjetju in leta 1975 odprl svoj prvi salon. Sredi sedemdesetih let preteklega stoletja je začel potovati po Evropi in nastopati na seminarjih, na katerih je širil svoj strasten način razumevanja poklica, ki ga je sam poimenoval ≫čustveno frizerstvo≪. Sodeloval je na mnogih snemanjih in modnih revijah.

Leta 1992 je odprl izobraževalni inštitut, kjer se je izobraževalo na tisoče frizerjev. V tem obdobju je skokovito rastel tudi uspeh njegovega podjetja. Svoje salone je odpiral po vsej Španiji, Italiji in celo v Raffelu ljubem Parizu. Postavil je eno glavnih frizerskih verig v Evropi. Pri Raffelu so za uspeh ključni: vlaganje, raziskovanje, intuicija in inovacije. Poleg tega je trdno verjel v nenehno izobraževanje, saj je vedno govoril ≫Ves čas se moraš učiti. Jaz se še vedno učim in se bom še naprej vse do konca svojih dni.≪

Navdušen nad umetnostjo in zgodovino je začel zbirati predmete, povezane s frizerstvom. Njegova zbirka je rastla in kasneje je v Barceloni ustanovil muzej, ki velja za eno najbogatejših frizerskih zbirk na svetu, saj presega več kot 14.000 predmetov.

Za svoje delo je prejel mnogo nagrad. Ena zadnjih je bila na Alternative Hair Showu v Londonu, kjer je prejel Hair Legend Award združenja AIPP.