Pet načinov, kako ostati kreativen tudi med izolacijo

Svet se je ustavil in hitro se lahko ustalimo na kavču. Ko se bomo enkrat vrnili na delo, je zdolgočasenost in pomanjkanje inspiracije zadnje, kar si želimo.

Cos Sakkas, mednarodni kreativni direktor in vodja izobraževanja pri Toni&Guy, je prepričan, da lahko ostanemo navdahnjeni in navdušeni nad frizerstvom tudi v času, ko smo doma. »Po določenem številu dni, preživetih na kavču ob gledanju Netflixa, začnejo naši možgani stagnirati. Preden se boš dobro zavedal, boš ponovno v frizerskem salonu in stranke bodo od tebe pričakovale striženje in barvanje, zato moraš biti pripravljen. Po družbenih omrežjih tudi v tem času krožijo različni modni trendi, nasveti, kako ustvariti določen videz. Ko se bodo stranke vrnile, bodo želele izgledati bolje kot kdaj koli in vi morate biti pripravljeni.«

Cos je pripravil pet nasvetov, kako lahko tudi v teh dneh skrbite za svoj navdih.

1. Družbena omrežja so polna nasvetov in stilov z vsega sveta. Mnogi pripravljajo tutoriale v živo. Najdete vse od striženja, barvanja, spenjanja, lasnih podaljškov itd. Redno jih pripravljamo tudi mi. Lahko nam zastavite tudi vprašanja. Sledite nam in se učite iz udobja domačega kavča.

2. Z vašo ekipo v salonu si ustvarite skupino na WhatsAppu, kjer se lahko med sabo pogovarjate o trendih, tehnikah, prodaji materiala, delu s strankami itd. Ko niste pod pritiskom, da vas že čaka naslednja stranka, ste lahko veliko bolj ustvarjalni.

3. Začnite svoj mali projekt in raziskujte zgodovino las in frizerske industrije. Kdo vse je bil čigav mentor. Naj bo vaš frizerski vzornik vaš navdih na pri delu v prihodnje.

4. Obiščite ted.com, kjer najdete veliko navdihujočih govorov posameznikov različnih področij, ki vas bodo gotovo motivirali. Če smo doma, še ne pomeni, da se mora ustaviti tudi naš posel in ustvarjalno razmišljanje.

5. Poskusite nekaj novega, česar niste še nikoli. Preberite knjigo, poslušajte podcast, vadite novo tehniko. Predvsem pa ne skrbite ali paničarite, vaše stranke vas bodo počakale in se že veselijo obiska pri vas, ko bo trenutna situacija minila.

 

Več o Cosu Sakkasu:

www.toniandguy.com

instagram: @cossakkas