OTVORITEV RAČUNALNIŠKE UČILNICE

SLAVNOSTNA OTVORITEV PRENOVLJENE RAČUNALNIŠKE UČILNICE NA SREDNJI FRIZERSKI ŠOLI LJUBLJANA

 

V torek, 10. 10. 2017, smo na Srednji frizerski šoli Ljubljana slavnostno otvorili prenovljeno računalniško učilnico. Veseli nas, da so se otvoritve udeležili predstavniki Ministrstva za izobraževanje znanost in šport, Zavoda za šolstvo, Centra za poklicno izobraževanje, Obrtne zbornice, revije Frizer, poslovni partnerji šole in nekateri ravnatelji drugih srednjih šol. Kot se spodobi, smo prireditev pričeli s prerezom traku in pozdravom ravnateljice šole, Saše Hiti. Goste smo nagovorili tudi dijaki in jim zaželeli lepo in prijetno počutje na šoli, kakor se počutimo tudi sami.

Sledil je krajši zgodovinski pregled poklica frizer od prve frizerske šole, ki je bila ustanovljena v Mekinjah pri Kamniku, nato je šola delovala v sklopu Centra strokovnih in poklicnih šol za Bežigradom, sedaj je pa locirana na Litostrojski cesti v Šiški.

V času letošnjih poletnih počitnic je šola prenovila računalniško učilnico, ki nam omogoča raznovrsten pristop k učenju in hitro prerazporeditev iz individualnega v skupinsko delo ali delo v parih. Namizne računalnike so zamenjali tablični računalniki z digitalnim pisalom. Povabljenim smo predstavili spletni program TAAZ, ki nam omogoča simulacijo ureditve pričeske in ličenja, s čimer lahko stranki demonstriramo želeno spremembo. Vse, kar potrebujemo, je njena fotografija. S pomočjo digitalnega pisala lahko na tablični računalnik tudi skiciramo razne pričeske. V novi računalniški učilnici dijaki urimo IKT kompetenco, kar nam bo zagotovo prišlo prav pri samozaposlitvi in promociji naših bodočih salonov.

Po uradnem delu programa smo gostom pokazali naše lepe kotičke. Najprej smo se oglasili v učilnici za matematiko, ki jo imamo dijaki zelo zelo radi, nato pa smo nadaljevali ogled v učilnici za praktični pouk. Nova pridobitev je letos tudi prenovljen zgodovinski kotiček, ki prikazuje starinski frizerski salon. Ponosni smo tudi na restavrirano fresko Maksima Sedeja v avli, kjer radi preživljamo čas med odmori. Naša prireditev se je zaključila s krajšim druženjem v zbornici šole.

Tako profesorji kot dijaki bi se radi zahvalili vsem, ki ste si vzeli čas za nas in se nam ta dan tudi pridružili. S tem je bila naša prireditev popolna.

Dunja Krajnc
Foto: Marjan Mutić