Modni vrtinec

Dijaki Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko so na modno pisto postavili lastne kreacije trendovskih oblačil in frizur. Revijo Modni vrtinec pod celjskimi zvezdami je pripravilo približno 50 mladih, večinoma zaključnih letnikov, ki so z javno predstavitvijo hkrati odkljukali tudi del pogojev za poklicno maturo.

Narodni dom je bil premajhen za vse, ki so si želeli ogledati letošnji modni vrtinec mladih ustvarjalcev. Pripravili so ga dijaki smeri frizer, frizerski tehnik in ustvarjalec modnih oblačil. Na revijo so se intenzivno pripravljali zadnje tri mesece.

Ravnateljica Saša Silovšek: »S tem ko dijaki javnosti svoje izdelke predstavijo, jih tudi osmislijo. Zanje je to posebno doživetje in izkušnja, saj se naučijo preizkušati oblačila, delati z manekenkami, ličiti v zadnjem trenutku, skratka izkusijo ves tempo za odrom.«

Rdeča nit modnega vrtinca so bili letni časi in barve, poleg tega so prikazali še tri druge kolekcije na različne teme.

»Dijaki so pripravili šest izhodov oblačil in pričesk. Med drugim so predstavili lastne kreacije dnevnih oblačil, večernih oblek, obleke za posebne priložnosti, XXL »oversized« oblačila,« je povzela učiteljica praktičnega pouka Andreja Kogovšek.

Fotografije: MAGični spomini