Moč frufruja

Frufru lahko naredi ali pa uniči striženje. Ko se zvezde odločijo za novi videz, je to prvo, kar naredijo. Sienna Miller, Emma Watson in Jennifer Lawrence so posodobile svoj videz s preprostim frufrujem. Kot pravi Akin Konizi, kreativni direktor pri HOB Salons: »Pomembno je, da je frufru narejen dobro, saj je najbolj viden del pričeske. Je spredaj in prispeva k največji spremembi celotnega videza stranke. Frufru naredi karakter osebe bolj kot kateri koli del pričeske, zato je pomembno, da sta dolžina in oblika ustrezni. Že z majhno spremembo oblike lahko dosežete veliko spremembo.«

Modni frufru
Eden od ključnih trenutnih trendov je frufru, ki se ustavi nad obrvmi in ima mehko ukrivljeno linijo. Za ta videz je navdih obdobje 60. in 70. let preteklega stoletja. Sodoben navdih dopušča nekoliko več igre z dolžino. Na voljo sta daljša in krajša različica. Primerno dolžino izberemo glede na osebnost in življenjski stil stranke.

»Na splošno se bodo to sezono frufruji odmaknili od strogih geometrij ali asimetričnih stilov, ki so bili v modi lani. Zdaj gre za bolj prerasle oblike, rahlo predolge. Frufruje ob straneh ne strižemo več toliko nazaj kot smo to počeli nekoč. Videz bo videti kot del vračanja mode iz obdobja 80. let, ki je zdaj opazna na vsakem koraku,« dodaja Akin Konizi.

Nasveti za vrhunski frufru:
1. Frufru vedno oblikujte, da bo primeren za stranko. Tu ne imejte v mislih le oblike obraza, ampak upoštevajte tudi njen karakter.
2. Ustvarite obliko frufruja na stil, kateremu stranka pripada oz. mu želi pripadati. Stilsko mora frufru izražati strankino pripadnost določenemu stilu.
3. Oči igrajo najbolj pomembno vlogo, ko se odločate o stilu frufruja. Sam velikokrat naredim kompromis pri obliki, da poudarim oči.
4. Izogibajte se uporabi izdelkov na predelu frufruja, da se ta ne bo delil na posamezne pramene in dajal masten videz.

Več o HOB Salons:
Instagram: @hob_salons
www.hobsalons.com