Mikič finalist na British Hairdressing Awards

Že pred časom smo pisali, da je British Hairdressing Awards z letošnjim letom na seznam dodal novo kategorijo, ki je namenjena mednarodnim frizerjem. Veseli smo, da je med finalisti tudi Uroš Mikič, ki že nekaj let živi in dela v Avstraliji, kjer ima tudi svoj salon Kinky Curly Straight.

“Britanska frizerska industrija je zelo živahna. Da sem prišel na tako pomembnem tekmovanju tako daleč in da so moje delo opazili najboljši, je zame veliko priznanje,« je po razglasitvi finalistov povedal Uroš.

Jayne Lewis-Orr, izvršna direktorica British Hairdressing Awards je povedala “Biti med finalisti v kategoriji mednarodnih kolekcij, priča, kako izjemen je Uroš. Zaradi izjemnih spretnosti in vizije se lahko postavi ob bok najboljšim frizerskim mojstrom.”

Poleg Uroša so nominirani še:
Nathan Armagnacq, Oscar Oscar Chadstone, Melbourne, Avstralija
Chrystofer Benson, Chrystofer Benson Collective, Utah, ZDA
Jacky Chan, Oscar Oscar Chadstone, Melbourne, Avstralija
Tracey Devine-Smith, Glamour Salon, Abu Dhabi, Združeni Arabski Emirati
Alain Pereque, Alain Pereque Montreal, Kanada

Prijavljene kolekcije je ocenjevalo več kot 100 sodnikov britanske frizerske industrije. Finalisti morajo zdaj pripravite še štiri fotografije, saj jih septembra čaka drugi krog ocenjevanja. Zmagovalce bodo razglasili na gala prireditvi, ki bo potekala 25. novembra 2019 v Londonu.