HAIRSTYLE NEWS 2019

Skupaj ustvarjamo lepoto - 16. Hairstyle News združil frizerje iz regije

Hairstyle News, največji regijski festival frizerske stroke, je 6. in 7. aprila v zagrebškem Plaza Event Centru združil elito svetovnih strokovnjakov. Pod sloganom „Skupaj ustvarjamo lepoto“ so cenjena frizerska imena predstavila top trende, očarljive kolekcije in najnovejše trike ter nasvete za stiliziranje, striženje in nego las. V vlogi generalnega pokrovitelja Hairstyle Newsa je letos zablestela Indola, medtem ko so bili Wella Professionals, Subrina Professional in Paul Mitchell ponosni pokrovitelji Festivala.

Tudi letos so se na Festivalu, ki letos beleži že svoje šestnajsto izdajo, predstavile izbrane slovenske frizerske akademije in vodilne frizerske hiše: Subrina Professional, MIČ Styling Academy in Stevo Hair Academy. Hairstyle News je ponovno dokazal svoje vodilno mesto v spomladanskih koledarjih frizerjev iz regije, številnim slovenskim obiskovalcem pa je Festival ponudil priložnost, da se med prvimi spoznajo s trendi, ki vladajo svetu lepote in družabnih omrežij v sezoni pomlad/poletje.

KOLEKCIJE Z NAJNOVEJŠIMI FRIZERSKIMI TRENDI ZA POMLAD/POLETJE 2019.

Številna publika Festivala je z navdušenjem pospremila premierne predstavitve senzacionalnih frizerskih kolekcij in novih trendov, pod katere se podpisujejo vodilne svetovne frizerske hiše in vrhunski edukatorji iz Hrvaške, Francije, Velike Britanije, ZDA, Italije, Rusije, Avstralije, Madžarske, Bosne in Hercegovine, Srbije in tudi Slovenije. Na kar štirih festivalskih odrih je svetovna elita frizerjev predstavila 18 frizerskih kolekcij, na pistah pa se je sprehodilo več kot 200 modelov. Z veličastnimi nastopi v polni dvorani zagrebškega Plaza Event Centra so edukatorji iz Hrvaške in drugih pomembnih frizerskih držav v svojih najnovejših kolekcijah predstavili svoje bogato znanje, ustvarjalnost in najnovejše frizerske trende. Na velikem odru festivala je s tehnično dovršenimi nastopi in frizerskimi spektakli nastopilo kar 13 akademij – Eleven Australia, Kanso, Akademija powered by EN Studio, Davines, Nikola Blažinčić, L’Oréal Professionnel, Polyboy, Subrina Professional, Indola, ZGAT Academy, Mič Styling Academy, IDEA Academy in Fringe.

“Hairstyle News predstavlja za celotno regijo najpomembnejši frizerski dogodek, kajti vsako leto znova dokazuje, da raste, se spreminja in nudi frizerjem in nam distributerjem nekaj več. Z organizacijo pod vodstvom Denisa Vidovica smo zelo zadovoljni in ga podpiramo na njegovi poti tudi vnaprej! Vidimo se zopet na Hairstyle Newsu 2020,“ so dejali pri Hair beauty, slovenskem distributerju Indole.

“16. mednarodni frizerski festival smo nestrpno pričakovali, saj je to poseben, edinstven in trenutno verjetno najučinkovitejši medij, s katerim lahko vzpostavimo stik s celotno frizersko panogo na hrvaškem trgu. Interakcija in poslovna komunikacija z obiskovalci, drugimi razstavljavci in nastopajočimi je vsekakor priložnost za pridobitev neprecenljivih izkušenj in znanj preko vseh petih čutov. Vse čestitke organizatorjem ter uspešno pot do naslednjega Hairstyle News festivala,” so ob tej priložnosti dejali pri blagovni znamki Paul Mitchell, pokrovitelju festivala Hairstyle News.

“Kot vsako leto nam je bilo v izredno čast sodelovati na Hairstyle Newsu. Sama organizacija dogodka je bila odlična, občinstvo v dvorani pa odzivno, kar vedno ustvari odlično energijo. Veseli nas, da smo lahko predstavili nove člane mednarodne ekipe in novosti na področju tehnik barvanja, ki jih bomo v naslednjem letu prikazali v polnem sijaju. Vidimo se naslednje leto,” so dejali pri Subrina Professional.

Hairstyle News je obiskalo tudi veliko število mladih frizerjev iz Srednje šole za oblikovanje Maribor. “Hairstyle News je za Srednjo šolo za oblikovanje Maribor pomenil dogodek, ki je med dijake in učitelje prinesel svež veter na področju frizerske stroke. Udeležilo se ga je več kot 90 dijakov programa frizer in njihovih učiteljev frizerstva, da že zgodaj, torej v čas u izobraževanja, spoznajo pomembnost sledenja novim izdelkom, trendom barvanja, striženja in metod dela. Hairstyle News je ponudil strokovnost in zanimivost, sodelovanje in konkurenčnost, druženje in poslovne izzive – vse, kar potrebuje frizer na svoji poti uspeha. Na takšnih festivalih mladi in šola prihajajo v stik z znanimi strokovnjaki in pestrim izborom izdelkov na področju frizerske stroke, kar je nujno potrebno za razvoj in ozaveščanje mladih, da se dober frizer uči celotno obdobje svojega strokovnega dela. Kot ravnateljica pa bi še posebej pohvalila organizatorje dogodka in predstavnike hrvaškega Ministrstva za znanost in izobraževanja, ki so s svojo prisotnostjo, komunikativnostjo in željo po sodelovanju pokazali resnično podporo in zanimanje za razvoj frizerske stroke na področju izobraževanja,” je dejala Nadja Jager Popović, ravnateljica Srednje šole za oblikovanje Maribor.

V ZAGREBU SVETOVNA ELITA FRIZERSKIH STROKOVNJAKOV

Iz Moskve je v goste prišel Denis Shefel, vrhunski kolorist, influencer in mednarodni ambasador Indola tima, ki diktira in razvija svetovne ustvarjalne trende na področju barv za lase. Sanja Karasman, Rok Klemenčič in Boris Dragan so skupaj z edukatorji iz Hrvaške in BiH za Subrino Professional predstavili najnovejšo kolekcijo Roses are Red, posvečeno niansam fatalne rdeče barve. Mario Mesarić in Ivana Špicer, ZGAT Academy duo, ki trenutno sodi med najboljše v svetu na področju geometrijskega znanja friziranja, je tudi letos nastopil na velikem odru Hairstyle Newsa – na mestu, kjer se je njihova bogata pot tudi začela. Slovenske frizerske barve so na Festivalu zastopali tudi frizerski strokovnjaki iz Mič Styling akademije. Predstavili so svojo najnovejšo kolekcijo Flavour’s, ki je polna najrazličnejših frizerskih stilov, prežetih z duhom zapeljivosti, senzualnosti in atraktivnosti. Na najlepšem frizerskem odru v regiji pa je premierno svojo samostojno kolekcijo Get Out predstavil tudi Nikola Blažinčić, mlad in iskan koloristični strokovnjak.

Eldin Nuhić, obraz frizerske stroke iz Bosne in Hercegovine in nekdanji službeni frizer kultnega Sarajevskega filmskega festivala, sodeloval pa je tudi z znanimi igralci, kot so Angelina Jolie in Penelope Cruz, je za Hairstyle News pripravil atraktiven multimedijski show. Francesco Ferri, mednarodni vodja izobraževanja Davines tima, je s svojimi frizerskimi kolegi predstavil Wild kolekcijo, pod katero se kot umetniški vodja podpisuje cenjeni Angelo Seminara, frizerski strokovnjak svetovnega slovesa. Na Festivalu se je z Modern Love kolekcijo premierno predstavil tudi avstralski Eleven. V kolekciji prednjačijo sodobne frizure, ki bodo hitro postale predmet poželenja vseh modnih navdušenk. Protagonisti te ljubezenske kolekcije so Melvin Royce Lane, mednarodni ambasador Eleven tima iz Avstralije, stilist in kolorist, ki ima svoje korenine v svetu mode, njemu pa se je
pridružila tudi Katica Topčić. Frizerska scena je napeto pričakovala tudi predstavitev najnovejše Indoline kolekcije Street Style, ki so jo predstavili Denis Shefel, Indolin ambasador, Mile Kjumurov, Indola edukator iz Makedonije, in Simon Volčič, Indola edukator iz Slovenije. Pestro dogajanje je zaokrožil cenjeni Christophe Gaillet, ki je skupaj z ekipo L’Oréal Professionnel le nekaj dni po svetovni premieri v Parizu predstavil romantične, razkošne in svečane frizerske kreacije, združene pod nazivom La French Show in posvečene najnovejšemu trendu Color Me French.

Na Velikem odru so bili zastopani tudi brivci. Marko Šimunović je s svojo Polyboy akademijo predstavil kolekcijo Back to 60’s. Predstavljeni moški trendi so obiskovalce Festivala popeljali v znamenita šestdeseta leta in ero velikega Vidala Sassoona. Idea Academy je predstavila kolekcijo Mana, Fringe tim pa kolekcijo Wallpaper. KK kolekcija predstavlja epitom ustvaranja ZGAT Academy, zagrebški Kanso pa je predstavil svojo najnovejšo kolekcijo Future Primitive.

Številni obiskovalci so lahko uživali tudi v look&learn seminarjih, kjer so lahko v intimnejšem ozračju spoznali najnovejše tehnike in trende. Letošnji Hairstyle News festival je zbranim ponudil kar šest look&learn seminarjev naslednjih akademij – Matrix, Brasil Cacau & Farmavita, Mič Styling Academy, Stevo Hair Academy, Keratherapy in Nirvel. Obiskovalci prvega dne Festivala pa so lahko na posebnem brivskem izobraževanju na sejemskem odru Marka Šimunovića iz Polyboy akademije in Marka Stanzla iz Salona, priznanih hrvaških brivcev, izkoristili popoldan za izpopolnjevanje svojih brivskih veščin.

Hairstyle News 2019 v številkah
• 13 frizerskih akademij je nastopilo na velikem odru letošnjega Hairstyle News festivala;
• Več kot 1800 frizerjev in drugih frizerskih strokovnjakov iz Hrvaške, Slovenije, Francije, Velike Britanije, Italije, Rusije, Avstralije, Madžarske, Bosne in Hercegovine in Srbije;
• 4 festivalski odri;
• 13 strokovnih seminarjev na velikem odru;
• 6 look&learn seminarjev v malih dvoranah;
• Več kot 80 edukatorjev je nastopilo na odrih letošnjega Hairstyle News festivala;
• Več kot 200 frizerskih modelov se je sprehodilo po pistah Hairstyle News festivala;
• 34 razstavljavcev, ki so predstavili najnovejše proizvode več kot 130 profesionalnih frizerskih blagovnih znamk.

Spremljajte Hairstyle News na družabnih omrežjih in njihovi spletni strani!
Letošnji frizerski festival Hairstyle News je potekal pod sloganom “Skupaj ustvarjamo lepoto”. Hairstyle News organizacijski tim vsako leto stremi h krepitvi dobrega imena poklica frizer in promociji lepote, ki se jo ustvarja v salonih. Veliko vlogo pri tem imajo družabna omrežja Hairstyle News, kjer moderatorji z budnim očesom spremljajo najnovejše uspehe, frizure in prigode iz življenja frizerjev na Hrvaškem in v širši regiji. Vabljeni, da spremljate Hairstyle News na družabnih omrežjih in svoje objave označujete s #hairstylenews.

VEČ INFORMACIJ O HAIRSTYLE NEWSU:
• PORTAL – www.hairstyle-news.hr;
• FACEBOOK – www.facebook.com/HairstyleNews;
• INSTAGRAM – www.instagram.com/hairstylenewscroatia;
• FESTIVAL – www.hairstyle-news.hr/festival.

Tekst: Denis Pucelj
Foto: Luka Smuk, Sanjin Kastelan