Cos Sakkas: Nasveti za lepe kodre

Cos pravi, da so za nerazmršene, sijoče in zdrave kodre ključni pravi pripomočki in izdelki.

Cos Sakkas je mednarodni kreativni direktor in vodja izobraževanja pri Toni & Guy. Cos pravi, da je 2019 leto kodrov. »Kodri so pravi stil za 2019, pri tem pa gre za individualnost. Če pride na snemanje model s skodranimi lasmi, jih ne bomo ravnali. Kodri in naravna tekstura so super za vse dolžine las.«

Nekaj nasvetov za delo s skodranimi lasmi:
- Pri striženju vedno uporabite vlažilni losjon. Ta vam omogoča, da glavnik lepo drsi skozi lase in preprečuje zapletanje las.
- Po potrebi nanesite na mokre lase izdelek za kodre s kremno osnovo. Striženje bo lažje. Lasje bodo pred stylingom navlaženi.
- Pri striženju kodrov vedno uporabite čiste in močne tehnike v kombinaciji s teksturnimi tehnikami, kot sta drsna tehnika in mehčanje z zarezovanjem zavitega pramena, da ustvarimo nepopolno teksturo.
- Na naravno skodranih laseh vedno uporabite balzam brez izpiranja, saj potrebujejo veliko vlage.
- Oddelite si naključne sekcije in povežite lase v celoto. Na koncu jih posušite s sušilcem na najnižji hitrosti in temperaturi.
- Če želite več volumna, sušite lase z glavo proti tlom, v nasprotnem primeru pa naj bo glava dvignjena.
- Za več volumna pri korenu nežno masirajte lasišče, vendar bodite pozorni, da se pri tem ne dotikate konic, da ne bodo kodri postali razmršeni.
- Kodri so videti najbolje, ko so nepravilni, mehki in naravni.