Beauty Forum Ljubljana

15. in 16. aprila se je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odvil težko pričakovani sejem Beauty Forum, ki je ponudil tudi prostor za zabavo, druženje in povezovanje. Na njem so se predstavili razstavljavci s področij kozmetike in frizerstva, ki je imel velik poudarek tudi na brivstvu.

»Navdušeni smo, da smo gostili največji lepotni dogodek v Sloveniji, ki je privabil več kot 5.000 obiskovalcev. Lepotna industrija se nenehno razvija in Beauty Forum ponuja edinstveno priložnost za združevanje profesionalcev in navdušencev, da delijo ideje, se učijo drug od drugega ter odkrivajo nove izdelke in veščine,« je dejal Jure Šlehta, idejni vodja Beauty Foruma Ljubljana.

Na frizerskem delu smo vsi nestrpno pričakovali nastop mojstra spenjanja dolgih las, Patricka Camerona, ki je obenem tudi odličen motivator. Na odru je uredil pričeske šestim modelom in razkril nekaj skrivnosti svojega izjemnega dela. Več o njem in njegovem nastopu si lahko preberete v navdihujočem intervjuju z legendo frizerske industrije.

Poleg tega je ekipa Mič Stylinga pripravila izjemen seminar, na katerem je predstavila svojo najnovejšo kolekcijo Wisdom. Udeležence so navdušili s svojo ustvarjalnostjo, strokovnim znanjem ter popolno harmonijo striženja in barvanja v sodelovanju z lasno kozmetiko Paul Mitchell. Tudi Akademija Trimužijat je skozi modne pričeske, barvanje in oblikovanje kodrov predstavila svojo vizijo mode za pomlad/poletje 2023. V živo se je iz Londona javil Sašo Kremič, član ekipe Trevorja Sorbia, ki je na velikem zaslonu predstavil tehniko striženja priljubljene pričeske modern shag.

Brivski del dogodka je ponudil izobraževalni program, ki je bil še posebej bogat. Svoje znanje so delili nekateri največji svetovni in domači mojstri brivstva, med njimi Josh Lamonca, Hugo Leblanc, Alberto Donè, Mirza Delič, Karlo Zagorac, Blaž Vodopivec in Rok Černe. Udeleženci so imeli priložnost prisluhniti njihovim izkušnjam ter se naučiti novih tehnik in trendov.

Prostor, namenjen brivcem, je bil deležen veliko pozornosti in navdušenja tudi zaradi umetne trave, ki je prekrivala tla dvorane, obiskovalcem pa so bili poleg brezplačnega striženja in britja na voljo tudi čiščenje čevljev, masaža in tetovaže. Dogajanje na brivski areni je sklenilo težko pričakovano tekmovanje moškega striženja. Zmagovalca Denisa Smailovića je poleg trofeje čakala tudi denarna nagrada v višini tisoč evrov. Za las je zmaga ušla Justinu Turku, tretje mesto pa si je prislužil Žiga Kobe.

Oba dneva je potekala bogata sejemska ponudba, del katere je bila tudi revija Frizer.

Tekst: Nina Nagode
Foto: Beauty Forum Ljubljana