ARTÈGO THE GLOBE

ARTÈGO THE GLOBE 2015: Navdih je moč!

Rim, 4.– 8. oktober 2015

 

IMG_0702The Globe je največji mednarodni frizerski dogodek pod okriljem frizerske hiše Artègo – profesionalni frizerski izdelki, ki imajo svoje korenine v Italiji, v okolici mesta Rim. Tradicionalni letni dogodek se je tudi letos odvijal v Rimu kjer ima podjetje tudi svoj sedež. Artègo The Globe 2015 je letos združil 700 frizerjev in edukatorjev iz več kot 35 držav s celega sveta. Izobraževalnega dogodka sta se udeležili tudi Artègo edukatorki za Slovenijo Silva Brence in Anita Loboda. Pri Artègu Slovenija so vsekakor ponosni, da je bila njihova edukatorka Silva Brence letos povabljena k sodelovanju v pripravi otvoritvenega šova Artègo, kar je dodatna potrditev njenemu strokovnemu delu in poznavanju izdelkov Artègo.

 

IMG_0693_Francesco Bandiera_direktor Unicompany s.p.a. ItaliaOtvoritev dogodka je potekala s predstavitvami novosti in novih izdelkov, ki bodo dopolnili ponudbo znamke Artègo. Poleg vseh obstoječih linij za nego, barvanje in beljenje las so predstavili novost v liniji izdelkov Rain Dance. Divine Mousse, tekoča pena za oblikovanje in volumen, seveda brez parabenov, sulfatov, fosfatov, formaldehida, petrokemičnih sestavin in mineralnih olj, kot velja za vse izdelke omenjene linije. Predstavili so nove tone superosvetljevalcev in nove tehnike striženja in barvanja iz nove kolekcije Wild Instinct.

 

Prvič so se udeleženci petdnevnega izobraževanja tudi preizkusili v modnem fotografiranju in modnem stiliranju Worldwide Fashion Shooting. Sodelovali so pri oblikovanju pričesk, izbiri oblek, pravega make-upa in za konec tudi ustvarili Artego modne ikone, ki bodo nastopale v uradnem videu The Globe Fashion.

 

IMG_0733Na otvoritvenem šovu, ki je trajal kar štiri ure, so svoje navdihe in znanja delili uradni artistični tim Artègo Official s stilističnim vodjem ATTILIEM FLAMMIOna čelu, artistični tim Artègo iz Kanade, Artègolife Canada, s stilističnim direktorjem JEFFOM LOUISOM in tim iz Poljske, Artègo Polska Academy, s stilističnim direktorjem WOJTEKOM ZIELINSKIM.

 

Udeležence pa so navdušili tudi tuji gostje, dve angleški akademiji, ki po celem svetu predstavljata oblikovalsko odličnost in sta na odru predstavili vse odlike in širino Artega. In sicer Saco Academy in mednarodni artistični direktor RICHARD ASHFORTH ter MAZELLA & PALMER z direktorjema JEANOM BAPTISTOM MAZELLO in DOVOM PALMERJEM, ki sta predstavljala svojo novo kolekcijo.

 

Vsakoletni uspeh Artegovega izobraževalnega dogodka THE GLOBE je zaveza podjetja o vlaganju v izobraževanje in usmerjenost k povečevanju lastnega znanja, motivacije in širjenju tehnik in trendovskih informacij za vsakega frizerja na zemeljski polobli.

 

Artègo: Umetnost je v preprostosti.
www.artego.si

 

Mazella & Palmer
IMG_1198 mazella and palmer» NE SAMO, KAKO STRIŽEVA LASE, AMPAK TUDI ZAKAJ «
Jean Baptiste Mazella in Dove Palmer sta okrepila svoje partnerstvo med delom pri Vidal Sassoonu, kjer sta delala kot kreativna direktorja in ustvarila nekatere najbolj ikonografske kolekcije zadnjih let. Čeprav izhajata iz različnih okolij, Jean Baptiste je Francoz in Dove Anglež, ju združuje ista filozofija: »Ne samo, kako striževa lase, ampak tudi zakaj.« Učita osnovne tehnike in svojim študentom prikažeta kdaj, kako in zakaj jih uporabiti; ne nazadnje nista nikoli prenehala z ustvarjanjem izjemnih in sodobnih pričesk, tako prilagodljivih in lepih. Od odprtja svoje akademije Mazella & Palmer sta zelo iskana po celem svetu. Izjemni in nepozabni so bili njuni nastopi edinstvenih slogov in delovne filozofije med Paris Hair Days, kjer sta delala skupaj z nekaterimi legendami frizerskega sveta: Trevorjem Sorbiem, Alexandrom de Parisem, Andrewom Collingeom in Angelom Seminaro.

 

Richard Ashforth
IMG_0829 richard ashforth saco

NOV PRISTOP K FRIZERSKEMU IZOBRAŽEVANJU
Richard Ashforth je Art direktor SACO Akademije, ki se bo ponovno vrnil na naš oder, po tem ko si je pridobil soglasje po celem svetu.
Mednarodni kreativni direktor SACO Akademije je začel svojo poklicno pot na tradicionalen način v Sheffieldu – njegovem rojstnem mestu; to mu je dalo močno osnovo in znanje običajnih tehnik na področju frizerstva. Strast ga je vodila k Vidal Sassonu, kjer je delal skoraj 20 let in postal Art direktor vseh akademij v Veliki Britaniji. Pred osmimi leti je zapustil Vidal Sassoona in skupaj s Charmainom Pichejem odprl prvi Saco salon. Trenutno vodi več akademij medt Londonom, Montrealom in San Diegom, zadnjega bo kmalu odprl v Bordeauxu. Richardove zadnje kolekcije so bile zelo priznane na vsakem Salon International v Londonu, kjer Saco izvaja zelo uspešne seminarje.