Aritmija mladosti

Srečanje frizerskih, oblikovnih in tekstilnih šol Slovenije Maribor, 10. maj 2023

Letošnje tradicionalno srečanje frizerskih, oblikovnih in tekstilnih šol je potekalo v Hotelu Habakuk v Mariboru. Rdeča nit dogodka je bila tema "aritmija mladosti", ki jo je izbrala Srednja šola za oblikovanje Maribor kot šola gostiteljica. Tema je dijake in njihove mentorje spodbudila k ustvarjalnosti in inovativnosti.

Ravnateljica šole gostiteljice, Nadja Jager Popović, je v svojem uvodnem pozdravu poudarila pomen aritmije mladosti kot nečesa nestalnega, kar nas izziva in daje adrenalin. Spodbudila je dijake, naj vztrajajo, ustvarjajo, sanjajo in sledijo drugačnim idejam. Poudarila je, naj mladi ne bodo zadovoljni s stereotipi, ampak naj si drznejo biti drugačni in ustvarjalni, ne glede na kritike, ki jih morda prejmejo.

Na srečanju se je poleg Srednje šole za oblikovanje Maribor predstavilo še osem slovenskih šol. Med njimi so bile Srednja šola za oblikovanje in fotografijo, Strokovni izobraževalni center Ljubljana, Šolski center Krško-Sevnica, Srednja frizerska šola Ljubljana, Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko Celje, Srednja ekonomska, storitvena in gradbena šola Kranj ter Srednja tehniška šola Koper. Vsi prisotni so imeli priložnost pokazati svoje ustvarjalne dosežke in se medsebojno navdihovati.

Za posebno glasbeno popestritev je poskrbela glasbena skupina Haloban, sestavljena iz nekdanjih dijakov Srednje šole za oblikovanje Maribor. S svojo glasbo so ustvarili prijetno vzdušje in dodali dodatno dimenzijo dogodku.

Celotno srečanje je bilo odlična priložnost za izmenjavo idej, povezovanje med šolami in spodbujanje ustvarjalnosti mladih na področju frizerstva, oblikovanja in tekstilne industrije.

Tekst: Nina Nagode
Foto: dijaki SŠOM, Nina Nagode