5 lastnosti odličnih frizerjev

Saloni HOB praznujejo 40 let in njihov mednarodni kreativni direktor Akin Konizi je postal eden najbolj spoštovanih frizerjev po vsem svetu. Za svoje delo je prejel številne nagrade. Med drugim je kar štirikrat postal britanski frizer leta.

»Mehke veščine so prav tako pomembne kot frizerske veščine,« pravi Akin. »Ena od glavnih vlog frizerja je, da sodeluje s strankami in z njimi gradi odnos. To, skupaj s ponujanjem odličnega striženja ali barvanja, ustvarja zvesto stranko. Kako pozdravite stranko, se z njo pogovarjate med obiskom ter kako kažete empatijo in razumevanje ne samo za njene potrebe v zvezi z lasmi, ampak tudi za njene osebne potrebe, je ključnega pomena pri ustvarjanju dragocenega odnosa med stranko in stilistom.«

Akin je pripravil nekaj nasvetov, kako postati odličen frizer.

Bodite profesionalni
Postavljajte vprašanja in poslušajte, vendar se ne bojte svetovati in usmerjati stranko k frizuri ali slogu, ki bi ji ustrezal, ali priporočiti storitve, za katere kot izkušen strokovnjak veste, da bi ji koristile. To je tisto, po čemer se razlikujete od ostalih – vaša profesionalnost, strokovnost, izkušnje in skrb za stranke.

Berite stranko
Vsaka stranka pride z drugačnimi potrebami in prioritetami. Nekatere stranke rade klepetajo, druge si želijo tišine, odličen stilist pa bo sposoben prebrati verbalno in telesno govorico stranke, da bo ugotovil, kaj si želi.

Prenosljive veščine
Biti odličen frizer ne pomeni le delo s strankami. V raznolikem frizerskem poklicu so zaželene veščine stilista, pogosto v različnih stresnih situacijah kot so zaodrje modnih revij ali izobraževanja na odru. Frizer se mora naučiti prilagajati različnim delovnim okoljem. Vsaka izkušnja zunaj salona naj prispeva k razvoju in vaši rasti kot stilist, da boste lahko zagotavljali izjemno storitev svojim strankam.

Nenehno se učite
Edini način, da postanete resnično odličen stilist in zagotovite, da ne boste nikoli zaostajali, je vlaganje v nenehno izobraževanje. Vedno je nekaj novega, kar se lahko naučite, ali način, kako razvijati in izboljševati obstoječe veščine. Če boste vlogo stilista jemali resno in vlagate vase, boste uživali v dolgi, uspešni in izpolnjujoči karieri.

Bodite korak pred trendi
Kar nekaj let so bili v ospredju dolgi valoviti lasje, vendar se vedno več zvezdnikov odloča za lep paž. Ste pripravljeni na spremembo? Bodite v koraku z veščinami striženja in bodite pripravljeni na spremembe trendov. Če ste izgubili samozavest glede striženja, se prijavite na izobraževanje in bodite pripravljeni, ko bo čas za navduševanje vaše stranke z novo podobo.

Več o HOB Academy:
Instagram: @hob_academy
www.hobsalons.com/academy