3.000 EUR ZA DRUŽINO V STISKI

Junij sta na Vrhniki zaznamovala dva dogodka, odeta v kreativnost in dobrodelnost. S ciljem pomagati drugim in z namenom obeležitve 10. obletnice delovanja Frizerskega salona Neška, je na modnem dogodku (H)ART SHOW moči združilo kar 73 umetnikov, ki je svoje kreacije predstavilo več kot 100 udeležencem. Teden dni kasneje pa je za polnejši mošnjiček za družine v stiski s svojim prostovoljskim delom poskrbelo 23 frizerjev, ki so v okviru 2. Frizerskega maratona 103 obiskovalcem nudili 7 ur profesionalnih frizerskih storitev.

”Z dogodkoma smo želeli dokazati, kako daleč lahko seže kreativnost. Poskrbeli smo za lepši skok v poletje tistih, ki potrebujejo kanček pomoči drugih. Ponosna sem na vsakega člana organizacijske in izvedbene ekipe obeh dogodkov, prav vsak je namreč zaslužen, da smo lanskoletni uspeh Frizerskega maratona nadgradili in frizersko stroko v okviru dogodka (H)ART SHOW s kreativnostjo ter uspehom dvignili še stopničko višje.” Nešana Arnaut, idejna vodja obeh dogodkov.

Modni dogodek (H)ART SHOW

15. junija se je na Vrhniki v Cankarjevem domu odvil modni spektakel, kjer so se prepletali trendi, dobrodelnost, prijetno vzdušje in kreativnost. Na dogodku je 73 umetnikov predstavljalo zgodbo o umetnosti in uspehu ter s svojimi kreacijami navduševalo več kot 100-glavo množico v občinstvu. Združili so se umetniki različnih strok, in sicer frizerji, plesalci, modni oblikovalci, vizažisti in glasbeniki, ter skupaj poskrbeli za modni dogodek, ki mu v Sloveniji še nismo bili priča. Dobrodelna modna predstava je skozi pet umetniškomodnih uprizoritev odprla vrata vsem modnim navdušencem. Ena od uprizoritev je bila namenjena predstavitvi kolekcije Šiviljstvo, ki je požela velik aplavz. Zanimivo je tudi njeno ozadje, saj je Nešana ob koncu osnovne šole kolebala med frizerstvom in šiviljstvom. Učiteljica ji je slednje odsvetovala, saj naj bi imela za vpis preslabe ocene. Nešana je na odru s prepletanjem šiviljskih elementov v modnih krojih in glasbo ustvarila atmosfero, v kateri se je zdelo, da je mogoče prav vse.

2. Frizerski maraton
Že drugo leto zapored pa je potekal Frizerski maraton, ki je ob tokratni izvedbi lanskoletni uspeh le še nadgradil. Na petkovo popoldne se je ulica na Vrhniki spremenila v frizerski salon, ki mu ni bilo videti konca. Zbralo se je kar 23 frizerjev, ki so mimoidočim nudili frizerske storitve. Vsi zbrani so svoje delo opravljali na prostovoljski ravni in s tem omogočili, da se celoten znesek, zbran v okviru 2. Frizerskega maratona, podeli v dobrodelne namene. V prijetnem vzdušju so frizerji iz vse Slovenije poskrbeli za 103 nove pričeske in vsaj toliko nasmejanih obrazov.

V namen organizacije obeh nepozabnih frizerskih dogodkov so se povezali Nešana Arnaut, idejna vodja dogodkov in vodja Frizerskega salona Neška, Zavod Ivana Cankarja Vrhnika ter Lions klub Vrhnika. Slednji je poskrbel predvsem, da bodo dobrodelni prispevki v višini 1.835 eur prišli v roke tistih, ki jih potrebujejo. Skupaj z soorganizatorji Lions kluba so zbrali 3000 eur za donacijo družini Čampa.

Foto: Jerneja Korošec in Primož Trček