2. HAIR FUSION - EDUCATION & PARTY

Ljubljana, 4. marec 2023

Stevo Pavlović je ponovno na stežaj odprl vrata svoje frizerske akademije na Trubarjevi v Ljubljani in pod eno streho združil frizerje, ki si želijo malo drugačnih izobraževanj. Tovrsten dogodek je prvič organiziral lani, ko je v svojem salonu zbral nekaj stanovskih kolegov, ki so vsak uredili po en model, obiskovalci pa so lahko od blizu opazovali ustvarjanje, fotografirali, snemali in jih kaj vprašali. Letos so bili med nastopajočimi Sanja Karasman, Anita Loboda, Miloš Milosavljević, Marko Šimunović in seveda gostitelj Stevo Pavlović.

Miloša Milosavljevića se najbrž spomnite, ko je leta 2020 v okviru natečaja Precision Cutting Championship v naši regiji osvojil tretje mesto. Tokrat se je odločil za striženje klasičnega boba v obliki trikotnika.

Za bob se je odločila tudi Sanja Karasman, ki se ga je lotila na malo bolj kreativen način, saj, kot sama pravi, rada združuje preproste stvari in jih začini s kreativnostjo. Konice je pobarvala s pastelno barvo. »Jaz temu rečem deep dive oziroma tip dive, kjer izgleda, da so konice le namočene v barvo. Efekt je zelo nežen in zanj se odločim pri strankah, ki si željo le en detajl, da malenkost spremenijo svoj videz,« je še povedala Sanja, ki nas s svojim ustvarjanjem vedno navduši.

Anita Loboda, še ena mojstrica barvanja, je tokrat naredila »face frame«. »Najprej sem naredila pramena, da sem malo poudarila face frame, sledilo je toniranje. Spredaj so hladni toni v 8 v sivih, sredinski kronski del je magenta in s sivimi toni v 9,« je svoj model predstavila Anita.

Marko Šimunović prihaja iz priznane zagrebške brivnice Polyboy. Obiskovalcem je pokazal »pompadour«, kultno frizuro 50. let preteklega stoletja. Na zadnjem delu glave je ustvaril »duck tail«. Celoten videz modela je zaključil s klasičnim britjem z vročimi brisačami.

Za pričesko, ki jo je ustvaril Stevo, je bila navdih geometrija. Kot nam je povedal je »frizura mešanica geometričnega ostrega zadnjega dela, ki je postrižen na trikotnik, daljših zalizcev in sprednjega dela, ki je v stilu Sanrizz. Ta je v 80. letih delal takšne frizure. Lasje so bili zelo natančno počesani na stran. Sam sem naredil kombinacijo različnih stilov frizur.«

Modele je na koncu fotografiral Nenad Cakić, ki je s frizerji delil veliko uporabnih nasvetov glede fotografiranja frizur. Za glasbo je ves čas skrbel DJ Levis.

Stevo se je na koncu zahvalil Sanji, Aniti, Milošu in Marku, ki so s svojim delom vzbudili izjemno pozornost. »So vrhunski mojstri, zato sem jih tudi povabil. Zahvalil bi se tudi vsem obiskovalcem, seveda reviji Frizer kot tudi ostalim sponzorjem Klevi, Keune Adriatic in Denman, ki so podprli dogodek. Želel sem pripraviti druženje in ne le strogo klasično izobraževanje, saj menim, da je čas za novosti. In to je moj prispevek. Najbolj mi je pomembno, da so obiskovalci zadovoljni. Če so zadovoljni oni in kolegi frizerji, je to pozitivno za vse nas kot slovensko frizerstvo kot celoto. Naslednje leto gotovo ponovimo,« je svoje vtise strnil Stevo.