Nasveti za striženje dolgih las na kratko

Ni dvoma, da postajajo kratke pričeske vse bolj priljubljene, od pažev do ramen do kratkih pixie striženj. Ste pripravljeni na povpraševanje pri strankah?

»V zadnjih letih smo opažali upadanje priljubljenosti kratkih pričesk, v zadnjem letu začenjamo zlasti na modnih pistah ponovno opažati različne kratke pričeske in tudi pri strankah opažam, da jih vse več prihaja z željo, da ustvarimo nekaj drugačnega,« pravi mednarodni kreativni direktor HOB Academy, Akin Konizi. »Dolgi lasje so dolgo prevladovali na ulicah, zdaj pa si vse več strank želi nekaj, kar je krajše, vsestransko in bolj osebno za njihov stil. V zadnjih dveh letih med zaprtjem in delom od doma je bilo veliko lažje speti lase v čop. Toda zdaj je svet spet odprt, čas je za novo poglavje razkošnih in lepih striženj – in stranke se pripravljajo na to, potrebujejo samo spodbudo!«

Toda kratko ne pomeni nujno odrezano; zamenjava dolgih plasti z nečim bolj strukturiranim okoli ramen je popoln uvod v nekaj novega in vznemirljivega. “Dodajanje barve za okvirjanje obraza in paž do ramen lahko dvigne obraz, je moderen in enostaven za nošenje ter popoln uvod v krajše lase.”

Če že nekaj časa niste strigli kratkih las, je tu devet najboljših Akinovih nasvetov za striženje kratkih las.

1. Najprej brez panike, če ste zadnji dve leti odstrigli le en centimeter las. Kratki lasje pomenijo dolžino parih centimetrov. Lasje so platno in vi imate nadzor nad tem, kar ustvarite.

2. Raziščite in poglejte, kaj je na modni pisti in rdeči preprogi. Trenutno obstaja nekaj čudovitih stilov z dolžino do čeljusti.

3. Krajši lasje ne pomenijo nekaj strašljivega. Imate vse potrebne veščine, le nekaj časa jih niste uporabljali. Vaja dela mojstra, udeležite se tečaja striženja, vadite na družini in prijateljih ter si okrepite samozavest.

4. Ko imate nekoga z dolgimi lasmi, poskusite najprej s pažem, naslednjič mu postrizite še frufru. Na tej točki ste popolnoma spremenili videz iz dolgih las in ste na poti do katere koli pričeske, ki jo želite od tam naprej ustvariti.

5. Krajši lasje ne pomenijo vedno preciznega striženja. Raven paž je lahko videti dramatičen, prav tako stopničasto striženje ali pixie.

6. Bodite pozorni na nastajajoče trende – kar imajo zvezdniki danes, bodo vaše stranke želele jutri. Paž se že vrača, zato bodite pripravljeni svojim strankam ponuditi, kar želijo. Če ne boste vi, bo nekdo drug.

7. Ne pojdite takoj od dolgih las h kratkim. To je preveč nevarno za vas in dramatično za stranko. Spoznajte lase, preden jih boste postrigli.

8. Naredite to odgovorno, saj boste na koncu vi krivi, če jim ne bo všeč.

9. Vaš cilj je, da stranka vzljubi novi videz, ne le da ji je všeč! Za vas ni nič bolj nagrajujočega kot preoblikovati značaj stranke v nekoga, ki se počuti lepega in polnega energije.