BRIVEC BENO: ČASA ZA POČITEK NI VEČ!

 

V tej številki revije Frizer sem se odločil ne nagovoriti vas, bodoče potencialne stranke, ampak vas, bodoči ali že obstoječi brivci.

V prihajajočem letu se v brivstvu pripravlja veliko novosti, zaradi katerih se bo vredno udeležiti brivskih seminarjev, šolanj itd. Poletje se bliža koncu, nekateri izmed vas še izkoriščate zadnje dneve dopusta, preden se nova delovna sezona začne.

Tokrat bo veliko poudarka zopet na moških frizurah in ne bradah, saj t. i. pričeska fade počasi zapušča prizorišča, namesto te pa prihaja nazaj klasika oz. poudarek na striženju samo z glavnikom in škarjicami. Pri klasičnem striženju sta najbolj popularna dva stila: side-part ter pompadour. Vsaka ima svojo tehniko striženja ter pravilno delitev las. Pri eni je potrebno pridobivanje volumna, spet pri drugi pa ne. Veliko je tudi odvisno od tega, s kakšnim lasom delamo ter kje se nahajajo vrtinci.

Vsem je znano, kako nam vrtinci, če jih ne vključimo v stil pričeske, kot je primerno, znajo povzročati ogromno težav pri stylingu same pričeske.

Vse to in še več pa lahko izveste na brivskih seminarjih in šolanjih, ki bodo jeseni povsod po tujini in v Sloveniji. V Sloveniji imamo pa tudi brivsko šolo oz. tedenski ali dvomesečni brivski program na naši Paul Mitchell Mič Styling Šoli. Tam dobite vse znanje, od same zgodovine brivstva v Sloveniji do danes, teorije brivstva, do praktičnega dela.

Še posebej je poudarek na praktičnem delu, kjer spoznate moderne ter klasične tehnike striženja in britja brad.

September je tu in s tem priložnost za prijavo na seminarje in šolanje. Svetujem vam, da izkoristite priložnost ter se udeležite čim večih možnih šolanj, ker če boste zdaj zaspali, boste zelo težko ujeli korak z novostmi, ki vam jih ponujamo, ker, kakor pravi star pregovor, priložnost zamujena ne vrne se nobena.

Brivec Beno

Foto: Matic Kremžar