Mini intervju - Stevo Pavlović

Mini intervju s Stevom Pavlovićem ob 20-letnici njegovega frizerskega salona

Te dni smo ujeli Steva ravno, ko se je vračal s Srednje frizerske šole v Ljubljani, kjer je imel triurni seminar za dijake.

Kaj bi zdajšnji Stevo svetoval sebi pred dvajsetimi leti?

Ko sem začel v svojem salonu, nisem imel veliko znanja o samem poslu. Takrat bi se moral najprej izobraževat na področju managementa ter marketinga in šele potem odpreti salon. Pri meni je bilo pa obratno. Moral bi imeti bolj podrobno izdelano strategijo, celostno podobo, pozicioniranje na trgu ...

Začel si pri legendarni Meti Podkrajšek. Je bilo težko pridi do takšnega mentorja?

Ne, ona je v šoli iskala nekoga za prakso in je izbrala mene. Priznam, da takrat niti nisem vedel, kdo je ona, saj prihajam iz čisto drugega sveta. Niti nisem poznal frizerskega sveta, je pa s časom postala to moja popolna obsedenost. Z Meto in njenim načinom dela, kot tudi s frizerskim svetom, v katerega me je ona vpeljala.

Vemo, da te zelo zanima zgodovina, ki si jo tudi želel študirati. Imaš še kakšen zanimiv hobi?

Zelo rad imam glasbo. To je emocija, ritem, podoživljanje globokih čustev. To mi je bilo vedno blizu. Všeč so mi vsa pihala in želel sem si igrati klarinet. Najprej sem poslušal rock glasbo, kasneje elektronsko, zdaj pa se že približno deset let navdušujem nad izvirno etno glasbo sveta. Ta je po mojem okusu še najbolj emotivna. Se pa zelo veselim tudi koncerta skupine Depeche Mode, ki bo v Ljubljani.

Kakšni so tvoji načrti za naprej?

Moja želja je delati bolj mednarodno, ker mislim, da lahko veliko povem in pokažem mednarodni frizerski sceni. Po drugi strani so vsi ti nastopi tudi izobraževanje zame in mojo ekipo. Zdaj se pripravljamo na seminar, ki bo v Zagrebu v okviru Hairstyle Newsa, ki je že tradicionalen. Ravno te dni sem dobil še eno veliko priznanje, saj so me klicali iz Avstrije, če bi kot zvezda sobotnega večera nastopil na Hair Graz, ki bo potekal 8. in 9. aprila. Na sejmu bosta nastopila tudi Patrick Cameron in Mario Krankl. Oba nastopa sta zame veliko priznanje in se bom moral nanju dobro pripraviti. V Zagrebu je seminar, v Gradcu pa šov na velikem odru. Vse to potegne za sabo veliko organizacije in izzivov.

Na kateri dosežek, ne nujno frizerski, si še posebej ponosen?

Definitivno na družino. Ko sem prej bral, da drugi izpostavljajo družino, se mi je dolgo časa zdelo nerazumljivo in sem mislil, da ljudje malo pretiravajo, ampak zdaj, ko jo imam tudi sam, ne razmišljam več tako. Ko imaš sam otroke in družino, vidiš, kako zelo pomembno je to. Sploh zame, ki kot otrok nisem živel v harmonični družini. Zdaj je pri meni družina na prvem mestu. Mi pomeni veliko več kot vsi frizerski dosežki.

Nina Nagode

 

PREBERITE ŠE:

20 let frizerskega salona Stevo