Vedno si zastavite cilje

Če ste pripravnik, višji stilist ali pa lastnik salona, vedno je dobrodošlo, da si zastavimo cilje, ki si jih želimo doseči. Cos Sakkas, mednarodni kreativni direktor in vodja izobraževanja pri Toni & Guy, pravi, da je postavljanje ciljev pomembno za naše duševno in čustveno zdravje. »Vsi potrebujemo nekaj, k čemur stremimo – naj bo to promocija v salonu ali začetek novega projekta. Naj vas trenutna situacija pri tem ne ovira, vseeno naredite vse, kar je v vaši moči, da bi cilje tudi uresničili.«

Cos Sakkas meni, da bi moral imeti vsak frizer zase vedno zastavljene štiri cilje.

1. Vedno iščite pozitivni vidik.
Živimo v svetu, kjer se vse spreminja in ni nič gotovo.
Novice in socialna omrežja so polna negativnih informacij in panike – vedno obstaja tudi pozitiven vidik. Ko smo bili prisiljeni zapreti našo akademijo, je bil to za nas velik šok, vendar smo našli pozitiven vidik in začeli z digitalnim izobraževanjem, ki smo ga tudi sicer imeli v načrtu. Medtem ko so drugi tarnali, da ne morejo izobraževati, smo mi uvajali spletna srečanja in delavnice za naše frizerje po vsem svetu. Pri tem smo se počutili bolj povezani kot kdaj koli. Nikoli torej ne sprejmi situacije kot nekaj dokončnega in raje razišči možnosti, kaj lahko v dani situaciji narediš.

2. Skrbi za svoje duševno zdravje.
Preteklo leto nas je vsekakor naučilo, kako pomembno je naše duševno zdravje. Medtem ko so mnogi obtičali v svojih stanovanjih ločeni od družine in prijateljev, je zelo pomembno, da svoje duševno zdravje izenačimo s svojim telesnim zdravjem. Poskrbite, da greste vsak dan na sprehod. Naj bo to čas, ko se ločite od različnih ekranov. Če vzamete v roke telefon, ga uporabite za klepet s prijateljem, s katerim niste že dalj časa govorili. Če se boste pogovarjali o čemerkoli drugemu kot trenutni situaciji, bo to zagotovo dvignilo vaše razpoloženje. Za svoje duševno zdravje skrbite tudi, ko se boste vrnili v salon.

3. Odmaknite se od družbenih omrežij.
Zelo hitro se nam lahko zgodi, da preživimo ure in ure na družbenih omrežjih. Ta čas porabite modro. Vsak teden spremljajte objave desetih novih posameznikov, ki bodo širili vašo domišljijo in vas bodo navdihovali – od avtorjev do designerjev, umetnikov in glasbenikov. Za nove ideje in inspiracijo glejte izven frizerstva.

4. Bodite na tekočem s trendi.
Ko se bodo stranke vrnile v salon, bodo želele nov videz. Bodite pripravljeni, da jim boste znali ponuditi nekaj novega, modernega, zaradi česar se bodo počutile dobro. Spremljajte nove kolekcije, modele, kampanje, da boste na tekočem z oblikami, teksturami in barvami, ki so v trendu.

Instagram: @cossakkas