V Celje je prišel brivec

V frizerski hiši KSFH v Celju so pred kratkim odprli prvi Barber Shop v mestu. Prvi specializirani salon za moške v Celju ponuja striženje, britje, urejanje in nego moške brade ter tako nadgrajuje več kot dve desetletji trajajočo tradicijo sodobnega hair stylinga v salonu KSFH Celje, ki ga vodi eden vodilnih slovenskih frizerjev Kristijan Petek. Na otvoritvi so se zbrali mnogi znani Celjani, na ogled so bila starodobna vozila, obiskovalce so z rockabilly glasbo zabavali The Star Time Playboys, o zgodovini in tradiciji brivcev v Celju pa je spregovoril dr. Tone Kregar, direktor Muzeja novejše zgodovine Celje.

Kristijan Petek o otvoritvi Barber Shopa
Za brivnico smo se odločili zaradi lifestyla. Kljub temu da je treutno to nek vsesplošni trend ... želimo to ponudbo nekako kot masculine servis v masculin ambientu držati kot lifestyle. Sama brivnica je sestavni del našega frizerskega salona in se nahaja v prvem nadstropju. Ambient je mešanica nostalgije, rockabillyja ter trenutnega časa. Razlog za to novost je bil preprost. Čedalje več servisa oblikovanj brad itd. se je pojavilo med našimi strankami. Menim, da urejanje brade ni estetsko vršiti na stolu, ki je obdan z damami, ki se barvajo, imajo folije na laseh itd. To enostavno sodi v samostojni ambient. Tako smo storitev iz salona preselili v poseben prostor in dodali še klasično britje. Seveda smo še dodatno izobrazli brivca. Pod ostrim očesom enega najstarejših brivcev (seveda že upokojenega) na našem področju. Dodatno smo našega brivca še poslali na šolanje v New York barbershop, ker želimo kot v naših frizerskih salonih tudi v sami brivnici nuditi najvišji nivo.

Kot je dejal dr. Tone Kregar ob otvoritvi našega Barber Shopa: »To ni samo trenutni trend, to je življenjski slog moških.« Jaz pa lahko dodam, da predstavljajo moški velik del naših strank in vsakega frizerskega salona, zato si zaslužijo svoj prostor!"