Underground

Festival frizerskih, oblikovnih in tekstilnih šol Slovenije


11. maja 2016 je potekal Festival frizerskih, oblikovnih in tekstilnih šol Slovenije. Tokrat ga je gostila Srednja ekonomska, storitvena in gradbena šola Kranj, ki je izbrala prav poseben ambient nekdanjega bazena. Po drznem nastopu »krotilcev« ognja skupine Čupakabra in uvodnem pozdravu Nade Šmid, ravnateljice Srednje ekonomske, storitvene in gradbene šole, so oder zavzeli dijaki.


Svoje interpretacije na temo undergrounda oziroma podzemlja je pripravilo devet šol: Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana, Srednja frizerska šola Ljubljana, Srednja šola za storitveno dejavnost in logistiko Celje, Srednja šola Sevnica, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, Srednja ekonomska, storitvena in gradbena šola Kranj, Srednja poklicna in strokovna šola Bežigrad, Srednja šola za oblikovanje Maribor in Srednja tehniška šola Koper.


Dijaki so se odlično izkazali v vlogah manekenov, frizerjev in vizažistov. Dokazali so, da so polni dobrih idej, ki jim ni videti konca. Za smeh v bazenu je poskrbel voditelj in stan up komik Klemen Bučan. Revijo je popestrila tudi pevka Sara Kobold.


Foto: Jaka Stergar