Učinkovito upravljanje časa

Kot zaposleni frizer je neizogibno, da se včasih počutite nekoliko preobremenjeni. Usklajevanje snemanj, izobraževanj in strank se lahko zdi neskončen seznam nalog. Če se naučite učinkovitega upravljanja s časom, je to lahko velika prednost za vaš poklicni napredek in tudi vaše dobro počutje.

Cos Sakkas, večkrat nagrajeni britanski frizer, je pripravil nekaj nasvetov o upravljanju časa in pripravi na zahtevne mesece, ki so pred vami.

1. Imejte dnevni seznam opravil

Vsega seveda ne morete načrtovati, saj se dnevno pojavljajo nepričakovane naloge, a to je narava našega dela. Pripravite si dnevni planer in zabeležite naloge, nad katerimi imate nadzor. Seznam vas bo motiviral, da jih opravite. Občutek, ko prečrtate opravljeno nalogo, je neprecenljiv.

2. Postavite si realne cilje

Ko ste zasedeni, hitro pozabite na zastavljene cilje. Poleg dnevnega seznama opravil načrtujte tudi cilje, ki jih želite doseči. Postavljanje ciljev je ključni del napredka v frizerski karieri, zato jih večkrat letno posodabljajte.

3. Prioritete

Kjer je le mogoče, dajte prednost svojim nalogam. Naj gre za vaš dnevni seznam opravil ali dolgoročne cilje, naloge razporedite po pomembnosti, vključno z uro ali datumom, do kdaj jih je treba dokončati. Naloge lahko razdelite na naslednji način:

Opravi takoj: Pomembne naloge, ki jih je treba čim prej opraviti. Razporedi na kasnejši čas: Naloge brez določenih rokov. Prenesi na zaposlene: Če ste vodja, ne oklevajte pri prenosu nalog na člane ekipe.

Izbriši: Če ugotovite, da naloga ni pomembna, se je znebite. Sprostite svoj čas za dejavnosti, ki so resnično pomembne.

4. Nastavite opomnike
Zame je aplikacija za opomnike na telefonu neprecenljiva. Nastavite si pravočasne opomnike, da boste prejeli opozorilo še pred rokom.

5. Naučite se reči ne
Frizerji po naravi radi ugodimo ljudem, vendar ne dopustite, da vas želja po ugajanju preobremeni. Nič ni narobe, če rečete ne. Preobremenjenost do te mere, da ste pod stresom, ni dobra za vas ali vaše podjetje.

Več o Cosu Sakkasu:
www.toniandguy.com
Instagram: @cossakkasofficial