The Shag - videz za lockdown 3.0

Z že tretjim zaprtjem v Veliki Britaniji so nastali tudi novi trendi. Predstavljamo vam »the shag.« Slavne in frizerje so navdihnila 70. in 80. leta ter jih navdušili enostavni stili. Kot pravi Sam Ashcroft, član kreativne londonske ekipe Brooks & Brooks, je to videz, ki je sproščen, seksi in ne zahteva veliko truda.

Tipične značilnosti tvorijo razmršene konce, resasto postriženi sloji okoli kronskega predela in veliko teksture. Sodobna oblika shag je razmršena in z veliko teksture, vendar ne boste videti kot člani metalskih skupin iz 80.

Skrivnost je v tem, da pristoji vsakomur, ne glede na dolžino las ali teksturo. Velja opozorilo, da preveč slojev ne bo naredilo dobre frizure, saj bo videti zastarela. Ključno vlogo pri striženju igra frufru. Če ga boste pravilno postrigli, bo pri frizuri vedno vse samo od sebe padlo na svoje mesto. Pri barvanju ponuja shag veliko možnosti, zato je ta videz tako zelo raznolik. Sama frizura in stil sta zelo živa ter brez napora, zato lahko to prenesete tudi na barvo.

V njej je veliko gibanja, smeri in teksture, zato se striženje popolnoma ujema z dimenzijo. Nanosi barve ton na ton so razporejeni po plasteh las, zaradi katerih frizura še bolj zaživi.

Rdečelaske in lastnice bakrenih odtenkov las bodo s tem striženjem videti čudovito. Gre za barvo, zaradi katere se bodo obračale glave, še posebej če jo bo dopolnjevalo to striženje. Za vse, ki si želite nekoliko bolj grunge stil, izberite roza barvo. Od pastelno roza do živo roza odtenka, vse se ujame. Izberite odtenek, ki ustreza odtenku vaše kože.