Striženje pixie

Ustvarite videz z Jakom Ungerjem in Warrenom Boodaghianom s HOB Academy.

Na to moderno striženje je vplivala Hitchockova ultimativna sirena.

Striženje
1. Začnite z oddeljevanjem na zadnjem in sprednjem delu s sekcijo na vrhu glave proti delu za ušesi. Nato s cikcak vzorcem oddelite frufru.
2. Vzemite profilno sekcijo na vrhu glave in okroglo linijo striženja, da določite dolžino.
3. Horizontalno postrizite kvadratno sekcijo. Kot vodilo uporabite profilno sekcijo. Ko kvadratno sekcijo postrižete in pregledate, jo uporabite kot vodilo za striženje obeh strani na vrhu. Zadnji dve sekciji povlecite nazaj, da ostane spredaj več dolžine.
4. Dolžino zgornjega dela ohranite za striženje stranskih delov in zadaj. Pri tem uporabite okroglo linijo striženja brez predhodne linije, da ustvarite okroglo obliko na ravnini.
5. Postrizite frufru z uporabo nepovezanih paralelnih plasti, ki zmehčajo videz. Ustvarite predel, kjer združite zmehčane linije z daljšimi dolžinami, da ustvarite gibanje in teksturo.
6. Nanesite sprej za teksturo in začnite lase sušiti z rokami. Ko so lasje že skoraj suhi, si pomagajte s ploščato krtačo, da ustvarite lesk in naravno gibanje.
7. Vizualno teksturizirajte lase s škarjami za tanjšanje, za bolj sproščeno obliko in krznen efekt na konicah.

Barvanje
Svetlenje: belilo + 6 %
Formula 1: preliv 20 g 10/6 + 5 g 7/89 + 1 g 5/5 + 4 % v razmerju 1 : 1.5.

1. Nanesite belilo, da dosežete bledo rumen odtenek.
2. Naredite profilno oddelitev od centra čela do zatilja. Potem od najvišje točke glave do ušes na obeh straneh, da skupno ustvarite štiri sekcije.
3. Začnete na zatilju. Vzemite 1–2 cm izmenične vodoravne oddelitve na zadnjih dveh sekcijah in nanesite formulo 1 od korena do konic.
4. Nadaljujte z barvanjem, dokler ne končate obeh sekcij.
5. Ostaneta nam še dve sekciji. Naredite vodoravne oddelitve na stranskem delu in ponovite tehniko. Enako naredite tudi na drugi, zadnji sekciji. Pustite delovati največ 20 minut, nato sperite.