Striženje in barvanje v barvah leta 2021

Striženje Cos Sakkas

The Halo je serija krožnih sekcij, ki omogoča ločeno delo na zgornjem predelu, ki je v spodnjem delu nepovezan. Je idealna tehnika, ko nam striženje vizualno daje pogled v končno obliko, ki jo lahko podkrepimo z mehkobo. Lahko se odločite tudi za bolj disciplinirano tehniko, če želite ustvariti močnejše linije.

Cos Sakkas, mednarodni vodja izobraževanja pri Toni & Guy, pravi: “Striženje predstavlja raznolikost tehnike, ki jo ponuja oddeljevanje Halo. Geometrijske linije in močno grajena graduacija na profile kontrastno nakazuje mehkejši del v notranjosti in na predelu frufruja. Pri ustvarjanju nas je navdihnilo strogo, topo striženje, s katerim ustvarimo ulično vibracijo, ki spodbuja individualnost.”

1. Po oddelitvi sekcij začnemo zadaj, naredimo diagonalno sekcijo in strižemo s klasično graduacijsko tehniko. Skrajšamo dolžino las in nadzorujemo kot striženja (evalvacija), da z njim ustvarimo težo.

2. Ustvarili smo ravnotežje. Nadaljujemo z diagonalnimi sekcijami proti vrhu prve sekcije. Evalvacijo graduirano nižamo in nadzorujemo, da ustvarimo nadaljnjo gradnjo teže.

3. Pri sprednji nižji sekciji ustvarimo močnejšo linijo, s katero ustvarimo nepovezanost frufruja in zadnjega dela. Za vodilo si vzamemo diagonalno sekcijo na zadnjem delu. Sekcije vlečemo strogo ravno z nič evalvacije. Ponovimo tudi na drugi strani.

4. Na sredini »halo« sekcije naredimo zaokroženo diagonalno sekcijo na obe strani. Lase vlečemo strogo dol proti prvotnemu vodilu, da nadaljujemo z ustvarjanjem teže. Ključna je preciznost. Tako nadaljujemo proti vrhu »halo« sekcije dokler ne dosežemo zadnje sekcije. Nadaljujemo do zgornjega dela »halo« sekcije.

5. Proti vrhu delamo s prostoročnim pristopom, ki nam omogoča nepovezanost s strukturiranim spodnjim delom. Iz profilne sekcije proti sprednjemu predelu delamo linijo s točkovnim striženjem. Sekcije usmerjamo v ustvarjanje dolžine, ki nam bo dala optično dolžino pri presonalizaciji.

6. Predel frufruja postrižemo prostoročno, uporabljamo drsno tehniko, da se znebimo teže in dolžine. Prilagodimo glede na želje posamezne stranke. Pred drsnim striženjem nepovezanih delov ustvarimo proporcionalno ravnotežje znotraj oblike. Pred sušenjem nanesemo poživljajočo proteinsko kremo. Personalizacijo naredimo tako, da ustvarimo brezhibno mešanico med nepovezanimi deli. Na koncu dodamo izdelek za lesk.

 

Barvanje Jo O’Neill

Lani so bili velik trend pri “panelling” barvni tehniki notranji detajli, ki so se izrazito ločili od preostale barve. Najnovejša tehnika “panelling” pa se osredotoča na moč notranjega ustvarjanja vidne razporeditve barve, kjer jo želimo. Jo O’Neill, mednarodni vodja tehničnega izobraževanja, pravi: “Mešanica sivih odtenkov in kanček rumene kličejo po pozornosti. Barvna paleta daje platinastim blondinkam mešanico modnih sivih odtenkov z razigranimi nasprotujočimi kontrasti rumene, ki ne bosta ostali neopazni.”

1. Na vrhu glave oddelimo veliko pravokotno sekcijo. Pri tem uporabimo horizontalne delitve na vsaki strani, upoštevamo zaobljenost glave. Strani nato na obeh straneh oddelimo še vodoravno, da dobimo še dva pravokotnika. To oddelitev potem nadaljujemo še na zadnjem delu glave in s tem ustvarimo še dve sekciji. Prvo sekcijo pobarvamo s sivo. Ko končamo, ločimo s folijo in ponovimo nanos še na drugi strani.

2. S tehniko senčenja korena nanesemo masonry sivo. Najprej nanesemo na celoten korenski del. Srebrno barvo nanesemo na srednjo dolžino in konice las. Vsako sekcijo ločimo s folijo in ponovimo nanos še na drugi strani.

3. Sekcijo ob strani pobarvamo na srebrno. Ta del ločimo s folijo. Pri naslednji sekciji ponovno nanesemo na koren masonry sivo. Na notranji del nanesemo rumeno barvo brez prelivanja. Na konice nanesemo srebrno barvo in to ponovimo na celotni sekciji. Pazimo, da rumen pas z vsakim nanosom zamaknemo v začetno linijo.

4. Sekcijo ob strani pobarvamo s srebrno. Od ostalega dela jo ločimo s folijo. Na senčene korene nanesemo masonry sivo, prav tako po preostali sekciji. Srebrno nanesemo na srednjo dolžino. Na obodni del nanesemo rumeno konturo. Nadaljujemo s to metodo, dokler ni sekcija končana. Na koncu ločimo s folijo.

5. Naredimo detajl; ustvarimo ga z diagonalno delitvijo iz linije las. Pri korenih, ki jih senčimo z masonry sivo, na srednjo dolžino nanesemo rumeno. Na koncu ločimo s folijo.

6. Na preostanek sekcije po korenu nanesemo masonry sivo, po dolžini las in konicah pa srebrno. Ločimo s folijo.

Formule
Priprava : 20 g belila + 60 g 6 % razvijalca
Masonry siva: 50 g 7.12 + 75 g 3 % razvijalec
Srebrna: 50 g 9.11 + 75 g 3 % razvijalec
Rumena: 10 g 9.3 + 10 g Clear + 30 g 3 % razvijalec

Več o Cosu Sakkasu:
Instagram: @cossakkas