Stevo Pavlovič ponovno del svetovne frizerske elite

London, 9. oktober 2022

Že 40 let
Po dveh letih virualnih izvedbah se je Alternative Hair Show končno spet vrnil na oder in potekal v živo pred gledalci, ki so zadnjega kotička napolnili dvorano Troxy Theatre. Tokratni dogodek je predstavljal veliko prelomnico, saj nepretrgoma poteka že 40 let, zato so letošnjo prireditev poimenovali Legends in na odru res ni manjkalo frizerskih legend. K sodelovanju so tudi letos povabili Steva Pavloviča, ki je bil zelo počaščen, da je lahko že sedmič nastopil na tem prestižnem dogodku. Skupaj s hčerko Ano, ki hodi po očetovih stopinjah, je predstavil svojo vizijo visoke mode 'Hair Couture', ter s tem spet postavil Slovenijo na sam vrh svetovne frizerske scene.

Stevo Hair Couture
Stevo je video, s katerim se je predstavil, posnel v Narodni galeriji. Pričeske je skupaj z Ano oblikoval v svojem značilnem stilu visoke mode 'Stevo Hair Couture'. Oblačila za video in show je oblikoval Matic Veler, ki je diplomiral oblikovanje oblačil na prestižnem londonskem Royal Colege Of Art. Za ličenje je poskrbel sloviti Empera Atrizz, s katerim Stevo že dolgo sodeluje pri vrhunskih frizerskih projektih. Za snemanje in montažo videa, kot tudi fotografijo, je poskrbel Nenad Cakić, glasbo zanj pa je prispeval izjemni čelist Bernardo Brizani, ki je ekskluzivno za ta projekt unikatno priredil skladbo 'The Swan' skladatelja Camille Saint-Saensa.

International Visionary Award
Pomemben del prireditve je tudi natečaj International Visonary Award, ki je skozi leta prerastel v samostojni dogodek, ki je prek spleta potekal že en dan prej, zmagovalce pa so razglasili na odru osrednje prireditve. V finale kategorije avantgarde sta se uvrstili tudi dve vizionarki iz Slovenije: Petra Blatnik Maček in Ula Istenič.

Dobrodelna nota
Tony Rizzo je skupaj z ženo Maggie prvič organiziral Alternative Hair Show pred 40 leti, ko sta zaradi levkemije izgubil sina. Srčno in predano sta se lotila projekta, s katerim si prizadevata zbrati čim več sredstev za raziskave na področju levkemije, finančno pomoč bolnicam, šolanju medicinskega osebja in podporo družinam obolelih. V vseh teh letih so v okviru projekta zbrali že več kot 13 milijonov funtov. Z letošnjo prireditvijo so zbrali 104.000 funtov.

Več v naslednji številki, ki bo izšla decembra.

 

Foto: Alex Barron-Hough in Nenad Cakič