SEBASTIAN PROFESSIONAL WEEK

SEBASTIAN PROFESSIONAL WEEK
27. januar–1. februar 2016
Šenčur, Prokozmetika, d. o. o.

Pričetek leta 2016 se je na sedežu podjetja začel s polno delovno vnemo … V polnem teku so potekale priprave za prihajajoči Sebastian Professional week, ki se je odvijal od 27. januarja pa vse do 1. februarja. Sebastian Professional week, kot smo dogodek poimenovali, je že drugič zaporedoma vodila izjemna frizerska ikona, internacionalni trener iz Rusije, natančneje iz Moskve, Zoran Radić.

Zoran Radić, Sebastian Professional trener, deluje in ustvarja pod okriljem ekipe Sebastian Professional Russia.

V izobraževalnem studiu Prokozmetika, Art of beauty so tako v zadnjem januarskem tednu potekali tematsko različni frizerski seminarji za blagovno znamko Sebastian Professional. Prve tri dni so potekali seminarji Sebastian Professional Experience, ki se jih je udeležilo več kot 30 frizerjev. Seminar Experience je prvi stik z ameriško blagovno znamko Sebastian Professional. Po dopoldanskem teoretičnem delu spoznavanja izdelkov se je dan prelevi v praktično delo in nadaljeval v izobraževalnem studiu na modelih.

Seminar Next up Metamorphik collection je v soboto s pričetkom ob 12. uri v predavalnici združil prve Sebastian Professional frizerske salone. V dveurni predstavitvi smo se sprehodili skozi 40 let inovacij pionirja stylinga Sebastian Professional, ki je leta 1976 na tržišče lansiral prvo semipermanentno barvo Cellophanes, leta 1984 s prvim modelirnim lakom za lase postavil na glavo vsa pravila oblikovanja las, leta 1989 prodrl na trg z revolucionarnim izdelkom »second day look-a« Molding Mud ter takoj leto za tem, 1990, s prvim edinstvenim izdelkom Potion 9, ki se ponaša z lastnostmi nege in stylinga v enem, skratka prava artistična nega za neustrašno, kreativno oblikovanje las. Leta 2010 so ob že nezamenljivem Volupt spreju za volumen trgu predstavili še Volupt nego za lase, lanskega leta 2015 pa trg dobesedno šokirali s kar dvema novima izdelkoma, ki ju frizerski trg v takšni obliki še ni spoznal, Eruptek in Resintek. Produkta sta poglavitna »krivca« kolekcije Metamorphik. Zoran je nazorno predstavil novo kolekcijo preoblikovanja, transformacije, metamorfoze na treh modelih, a kmalu zatem so se v svojih ročnih frizerskih spretnostih in videnju kolekcije pomerili frizerji, ki so oblikovali, kreirali, modelirali pod budnim očesom Zorana in ustvarili svoje kreacije Metamorphik kolekcije ERUPT in ALTER z uporabo Resinteka in Erupteka.

Seminar striženja Blade Design je potekal naslednja dva dneva, v nedeljo in ponedeljek. Način striženja je drugačen, a ko spoznaš tehnike striženja skimming, back cutting, point, curve cutting, peeling … ugotoviš, da jih lahko vključiš tudi v vsakodnevno delo v salonu.

Sebastian Professional je in ostaja en in edinstven: fearless hairfashion, ki vam na nek način zleze pod kožo. In če ste en izmed tistih frizerjev, ki jim nekaj, kar je bilo mogoče nekoč nenosljivo, divje, vizualno nedopustno, postane zanimivo, želeno … potem nekje v sebi zagotovo skrivate artistično žilico in željo po drugačnosti, kreativnosti izven meja običajnega. There isn’t just one day to go black.

What’s next.
Spremljajte nas … V septembru 2016 nove inovacije.
Vse informacije na info@prokozmetika.si.
Vsekakor pa nas spremljajte tudi na facebook profilu Prokozmetika.
Tekst: Martina Sajevic, Prokozmetika