Razstava Aleksandra Fenosa

Z velikim veseljem smo se odzvali povabilu Aleksandra Fenosa ob otvoritvi samostojne razstave, ki je potekala 24. januarja v Galeriji FO.VI v Strnišču pri Kidričevem. Zaradi velikega zanimanja je 4. februarja sledilo tudi druženje z umetnikom, ki je tudi dodobra napolnilo galerijo. Kot obetavna mlada glasbenika sta se izkazala tudi Aleksandrova otroka Darma in Zen.

Aleksander je mojster mnogih talentov. Poznamo ga predvsem kot kreativnega frizerja, ki se je v zadnjih letih dokazal tudi kot tetovator. Izkazal se je z idelavo grafitov, ki jih poznajo predvsem prebivalci Ptuja. Leta 2012 je prejel nagrado Grand Prix na Grafiti Ex-Tempore Ptuj Karneval. Že od nekdaj ga je zanimala likovna umetnost, ki si jo je želel tudi študirati po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani. V likovno umetnost je na nek način vpeljal tudi frizerstvo, saj je izdelal serijo slik, ki jih je dopolnil s čisto pravimi lasmi.

Razstava je zaprla svoja vrata 4. marca. Morda ne bo odveč informacija, da so razstavljena Aleksandrova dela naprodaj in kar nekaj jih je dobilo nove lastnike že na sami otvoritvi.