Potovanja

Revija nadarjenih dijakov zaključnih letnikov SFŠ

Ljubljana, 26. marec 2024

Revija Srednje frizerske šole Ljubljana, na kateri se predstavljajo še posebej obetajoči dijaki, ki zaključujejo šolanje, je postala že del tradicije.

Tokrat smo bili priča 12 samostojnim izhodom oziroma kolekcijam, ki so jih pripravili: Zala Rogelj, Erik Majcen, Vesna Rode, Dan Petrič, Nina Šuštaršič, Hana Nelec, Urh Prosen, Lina Šašek, Klara Gerbajs, Jera Kandare, Lucija Mentesh in Nuša Kmetič.

Letošnja tema raziskovanja so bila potovanja. Dijaki so se podali na različne konce sveta, kjer so iskali navdih za pričeske, ki so jih predstavili. Nekateri so se poglobili v lokalno kulturo, drugi so črpali ideje iz zgodovine določenih držav, medtem ko so se tretji navdihovali v umetnosti.

Ob zaključku so podelili nagrade najboljšim kolekcijam. Enega zmagovalca so izbrali dijaki, enega pa strokovna komisija. Kriterij so bili izvirnost, izvedba ter odrski nastop in celostna podoba kolekcije. Dijake je najbolj navdušila Jera Kandare pod mentorstvom Zorana Gajiča, ki je navdih našla v izboru za najlepšo Slovenko. Strokovno žirijo pa je s svojo interpretacijo gejš pod mentorstvom Marka Žagarja prepričal Urh Prosen.

Čestitke vsem nastopajočim dijakom in njihovim mentorjem.

Tekst: Nina Nagode
Foto: Srednja frizerska šola Ljubljana