Pobarvam tvoj svet

Festivalna dvorana, Ljubljana, 23. marec 2022

Srednja frizerska šola Ljubljana je pripravila tradicionalni revialni prikaz pričesk dijakov zaključnega letnika. S svojimi kolekcijami so se javnosti prvič predstavili dijaki, ki so pokazali dodatno angažiranost in strast do frizerskega poklica. Tokratna rdeča nit je bila pobarvam tvoj svet, ki dopušča veliko interpretacij. Mi smo jih na modni pisti videli enajst.

Kaja Černigoj Hrovatin je v barviti kolekciji in z različnimi teksturami prikazala svoj pogled na svobodo. Poskušala je ujeti ta sproščujoč, navdihujoč in zabaven občutek, ki te napolni z energijo.

Tilen Vojniković je navdih za kolekcijo moških pričesk našel pri svojih prijateljih, ki nosijo svoj stil ter želijo imeti modno in sproščeno pričesko.

Elmana Ćoralić je ustvarila kolekcijo, ki predstavlja svobodo, pozitivno energijo in drugačnost.

Veldin Mržljak najraje ustvarja moške pričeske. Pri tem je v svojem svetu in se v celoti prepusti svojim sanjam, v katerih gre za zbirko podob, spominov in občutkov.

Katja Leskovec je z najrazličnejšimi vijugami prikazala svoj prepleteni vijugasti svet. Navdih zanje je našla v plesnih pričeskah.

Lara Gračner se je odločila za sodelovanje na reviji, ker ima rada umetnost, je kreativna in rada sprejema izzive na vseh področjih.

Andrea Stoimenova se poleg spenjanja las navdušuje tudi nad brivstvom, zato je v svoj nastop domiselno združila obe strasti ustvarjanja.

Maša Bizjak se je že zelo zgodaj navdušila nad pletenjem kitk, ki jih je z uporabo žic na ekstravaganten način postavila v ospredje svoje kolekcije.

Janja Jevnikar je ustvarila kolekcijo kontrastov med močnimi in nežnimi barvami, med nenavadnim in naravnim, ki jo popelje v tropske kraje.

Natalija Jesenšek je našla navdih za kolekcijo na porokah med opazovanjem nevest in njihovih oblek.

Nik Butko je želel s svojo kolekcijo dokazati, da se nasprotja privlačijo. Poleg nasprotij je našel navdih tudi v povezovanju in barvitosti.

Čestitke dijakom in njihovim mentorjem.

Tekst: Nina Nagode
Foto: arhiv šole