Pet slabih navad, ki se jih z lahkoto znebite!

Lahko ste asistent, stilist, ali pa vodja salona, z leti z lahkoto prevzamete slabe navade. Akin Konizi, mednarodni kreativni direktor HOB Akademije, pravi, da jih je veliko lažje prepoznati in se jih rešiti, kot si mislimo. Leto 2020 nam je dalo nekaj časa za razmislek in resetiranje. To je odlična priložnost, da se znebimo slabih navad in začnemo na novo.

»Niso vse navade slabe, vendar tiste, ki so, običajno izvirajo iz stresa ali pa dolgčasa,« pravi Akin.

»Slabe navade se lahko zdijo neškodljive, vendar lahko vplivajo na vaše delo in ugled, ki ga imamo pri strankah in sodelavcih. Prepoznavanje svojih slabih navad je prvi korak. Da se jih znebimo, pa tudi ni tako težko. Leto 2020 je bilo leto refleksije in je odlična priložnost, da se znebimo starih navad in jih nadomestimo s tistimi, zaradi katerih bomo še boljši frizerji.«

 

Pet navad, za katere Akin Konizi pravi, da se jih lahko znebimo

1. Navada: Dolgčas
Nadomestite z: moč
Dolgočasenje je navada, ki se je najtežje znebimo. Razmislite, zakaj se dolgočasite – pogost vzrok zanj je dejstvo, da se naše delo ponavlja. Poskušajte opravljati delo zavestno, ne le da opravljate gibe.

2. Navada: Izogibanje odgovornostim
Nadomestite z: občutek krivde
Vsi moramo biti odgovorni za to kar počnemo – od odločitev, ki jih sprejmemo, do pričesk, ki jih ustvarimo. Prevzemite odgovornost in to bo spodbudilo vaš razvoj.

3. Navada: Odmori v prostoru za zaposlene
Nadomestite s: čim manj se zadržujte v prostoru za zaposlene
Sedeti v prostoru za zaposlene s telefonom v roki in spremljanje objav na družbenih omrežjih je izguba časa. Zaradi socialne distance se boste težje znašli v salonu. Prosti čas izkoristite za svojo ekipo. Opazujte jih, kaj počnejo, kako se pogovarjajo s strankami in ostalimi člani ekipe.

4. Navada: Pomanjkanje komunikacije
Nadomestite z: delite svoje znanje
Stranke nikoli ne vprašajte »Kaj bomo danes naredili?« Vi ste strokovnjak, navdihnite svoje stranke! K vam hodijo zaradi vašega strokovnega znanja in vaših nasvetov. Vaša vprašanja naj bodo v stilu, kako se počutijo glede svojih las, predlagajte, kaj lahko naredite in zakaj. Na koncu se skupaj dogovorite, kaj boste naredili.

5. Navada: Strojčki za striženje
Nadomestite s: škarje
Naj vas ne mika, da bi uporabljali strojčke za striženje le zato, ker gre z njimi hitreje in lažje. Še naprej dajte prednost veščinam s škarjami in odprl sem vam bo svet možnosti, ki jih ponuja striženje.