Paul Mitchell Hair Camp 2018

Paul Mitchell Hair Camp 2018 se je 17. in 18. novembra odvil v Portorožu, v hotelu Mind Slovenija. Dogodek je privabil več kot 100 frizerjev ter lastnikov frizerskih salonov iz Slovenije, Hrvaške in Srbije. Bogat in intenziven program dvodnevnega dogodka se je letos dotaknil tudi poslovnih priložnosti v frizerski stroki. Sledil je seminar look & learn članov Mič Styling Art Teama ter praktični del v obliki delavnic, kjer so vsi udeleženci pod vodstvom Paul Mitchell edukatorjev nadgradili svoje veščine in pridobili novo znanje iz tehnik striženja, barvanja in spenjanja.

Dvodnevni mednarodni dogodek se je začel v soboto zjutraj s poslovnim seminarjem svetovno znanega in cenjenega predavatelja Antonyja Whitakerja. Večkrat nagrajeni frizer, nekdanji kreativni direktor, lastnik verige salonov ter poslovnež v svetu profesionalne lepotne industrije je udeležencem predstavil poslovno stran prodaje izdelkov za barvanje las. Ključne točke seminarja so bile, kako prepoznati potrebe in pričakovanja tržišča in ciljne skupine, prepoznati možnosti za razvoj, delil je nasvete, kako izboljšati odnos s strankami, kako jih obveščati o novostih, jih izobraževati in jim prilagoditi ter »olajšati« obisk v frizerskem salonu. Udeležencem je dal nalogo, naj iz vsebine seminarja izberejo 3 stvari, ki jih bodo za rast posla izvedli v praksi.

Poslovnemu seminarju je sledil seminar look & learn, s katerim so v svet nove Paul Mitchell kolekcije 20/20, udeležence popeljali dolgoletni Paul Mitchell edukatorji. Na odru so s svojim brezhibnim profesionalizmom in pod budnim očesom kreativnega vodje Tomaža Turka predstavili nove tehnike kolekcije 20/20, ki je posvečena 20. obletnici profesionalnih barv blagovne znamke Paul Mitchell. Matjaž Okorn, Katja Marolt, Fehmir Keko Rama iz Splita in Marija Mićić iz Beograda so razložili in predstavili nove tehnike barvanja iz nove kolekcije 20/20. Predstavitev tehnik striženja je bila v rokah Tomaža Turka, Mateja Prinčiča in Ivana Dude, medtem ko sta novi tehniki spenjanja predstavili Aska Kajtazović, Manò Kolarič in Marko Marković iz Beograda. Prvi dan se je zaključil s skupno večerjo in zabavo, na kateri so se udeleženci lahko bolje spoznali in se družili ob ritmih glasbe. Drugi dan je bil bolj praktične narave. Sodelujoči frizerji so bili razdeljeni v tri skupine, v katerih so preko »hands-on« delavnic in na lutkah sami preizkusili dve novi tehniki striženja, dve tehniki barvanja in dve tehniki spenjanja. Dan je bil intenziven, ustvarjalevn in naporen, vendar poln energije in dobre volje. Sledil je zaključek, kjer so na oder ponovno stopili člani Mič Styling Art Teama, predstavili modele, udeležencem podelili diplome in dogodek zaključili s skupinsko sliko.

Za zaključek lahko potrdimo, da smo izpolnili svoje cilje glede organizacije dogodka. Bogat in kvaliteten program, intenzivne delavnice, veliko novega znanja in tehnik, dobra volja, motivacija in vsesplošno zanimanje so potrdili, da je frizerstvo v vzponu, možnosti za razvoj pa na dosegu dlani. NAVDIH, SVEŽE IDEJE, NOV ZAGON so napolnili prostore kongresnega centra, zato se vsem udeležencem zahvaljujemo za aktivno sodelovanje na letošnjem Paul Mitchell Hair Campu.