Osmo mesto za Slovenijo

Partik Trol na WORLD BEAUTY CHAMPIONSHIP

Dubaj, 9.–14. maj 2017

 

V sklopu World beauty congressa, ki se ga je Slovenija letos udeležila prvič, je v Dubaju potekal dogodek WORLD BEAUTY CHAMPIONSHIP of hairstylist and Make up artist. Finale za frizerje in vizažiste je potekalo 12. maja v The Dome, Dubai sports city.

 

Vse skupaj se je začelo, ko je moje delo na družbenih omrežjih in revijah opazila Ksenija Filipič, nacionalna direktorica World Beauty Congress, in me povabila, da se udeležim castinga. Izpostaviti moram tudi regionalnega direktorja Aleksandra Rajkova. Oba sta v meni videla velik potencial in že od začetka zaupala v moje dobro delo. Na samem castingu je bilo odlično vzdušje. Predstavil in pokazal sem jim svoje delo in bil kaj kmalu sprejet v slovensko ekipo za to tekmovanje.

 

Priprave na tekmovanje so se stopnjevale in dosegle vrhunec v zadnjem mesecu in pol pred tekmovanjem, ko sem od vodilnih izvedel, da bo moj model na Finalnem showu Edita Evdič, dekle z naslovnice revije Cosmopolitan. Priprave so potekale v našem salonu na Ptuju, kjer smo vsaj enkrat na teden (proti koncu seveda tudi bolj pogosto) do zadnje podrobnosti pripravljali kreacijo za Final show.

Na samem tekmovanju sem imel na voljo 55 minut, da sem ustvaril konkurenčno pričesko. Z delom smo lahko začeli šele po ukazu START in končali ob ukazu FINISH. Če se je tekmovalec po ukazu FINISH le dotaknil pričeske, je bil diskvalificiran, če je organizacijski komite ocenil, da je bil dotik storjen z namenom.

 

Seveda smo za tekmovanje imeli tudi omejitve. Pogoj je bil, da so lasje modela daljši od ramen. Ni bilo dovoljeno, da bi bili lasje že predhodno obdelani, oblikovani. Dovoljeni so bili lasni vložki in dekoracija, vendar niso smeli prekrivati več kot 30 % celotne površine glave. Dovoljeni so bili tudi vsi pripomočki za oblikovanje in vsi izdelki. Prepovedane pa so bile lasulje, vse vrste podpornih pripomočkov v pričeski in lasni vložki ter barvni razpršilci.

Še pred samim tekmovanjem sem veliko razmišljal, kaj točno bi sploh naredil. Glede na to, da je bila tema tekmovanja rdeča preproga, sem imel od samega začetka v glavi samo in edino glamur. Hotel sem biti drugačni od drugih. Intuicija mi je pravila, da bo večina tekmovalcev naredila speto pričesko, zato sem se jaz odločil, da bom naredil spuščeno, stil glamuroznih valov, ki ga v zadnjem času pogosto vidimo na rdečih preprogah po svetu. In ta odločitev se je na koncu izkazala za zelo dobro. Od 72 tekmovalcev sva samo dva naredila spuščeno kreacijo in moja je bila precej dobro tudi ocenjena, o čemer priča tudi moj dosežek. OSMO MESTO! Zaradi dolžine las svojega modela sem se na pripravah večkrat vprašal, ali mi bo v 55 minutah sploh uspelo dokončat kreacijo. Tudi zato se mi je zdel končni dosežek še toliko »slajši«.