Odreži drugačnost

50 slovenskih frizerjev v akciji Odreži drugačnost za otroke zbralo več kot 5 tisoč evrov

»Odziv ljudi na akcijo Odreži drugačnost me je presenetil. Ljudje so že od jutra stali v vrsti, da jih ostrižemo. Tisti, ki so prišli po frizuro že 13. junija, so 24. junija, na drugi del akcije, pripeljali še svoje prijatelje. Neverjetno res, presrečen sem,« je povedal ganjeni frizer Marko Hriberšek, idejni oče projekta Odreži drugačnost in lastnik Frizerskega studia MH v Velenju.

Njegovi akciji, ki je letos potekala prvič, se je pridružilo kar 50 frizerjev iz cele Slovenije. V prvem delu projekta so dobrodelni mojstri frizur tretjino dnevnega dobička, kar je zneslo 2.124 evrov, namenili Centru za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje (CVIU), 24. junija pa so jih obiskovalci v živo lahko ulovili na enem mestu, ko so v okviru festivala Pljusk na plaži Velenjskega jezera s frizerskimi dejavnostmi zbirali denar za isti namen. Večino izkupička so ponovno namenili CVIU, del pa tudi Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje. Izkupiček drugega dela je znašal 1.611 evrov. »Z odzivom sem več kot zadovoljen. Moj namen je bil, da pokažemo, da skupaj lahko spremenimo svet na bolje. Poleg tega sem želel, da stranke bolje spoznajo naš poklic in posledično bolj cenijo to, kar počnemo. To mi je tudi uspelo. Akcija Odreži drugačnost bo postala tradicija,« je povedal Marko Hriberšek. Projekt že od začetka podpira tudi Mestna občina Velenje, ki je organizatorja razveselila s podatkom, da bodo zbrana sredstva na drugem delu akcije podvojili, kar pomeni, da so v okviru akcije Odreži drugačnost za otroke s posebnimi potrebami zbrali kar 5.364 evrov.

Akcijo Odreži drugačnost so kot ambasadorji podprli številni znani Slovenci, med njimi direktorica podjetja Skaza Tanja Skaza ter priljubljeni glasbeniki. Med slednjimi je bila tudi priljubljena pevka Nina Donelli, ki se je na plaži Velenjskega jezera prepustila spretnim rokam Marka Hriberška. »Povabilu sem se odzvala, ker vedno podprem dobrodelne dogodke, če le imam čas. Zdi se mi lepo, da pomagamo drug drugemu, saj z malo truda lahko nekomu narišeš nasmeh na obraz. To, da se je akciji pridružilo toliko frizerjev, je enkratno,« je povedala mlada glasbenica. Marko je za dober namen frizuro uredil tudi manekenki Anji Jenko. »Že prej sem z veseljem podprla tovrstne projekte, odkar imam tudi sama otroka pa na to sploh gledam drugače in mi dobrobit vseh otrok veliko več pomeni,« je priznala Anja.

Zbrane donacije bo CVIU uporabil za obnovo in ureditev previjalnice, MZPM Velenje pa bo denar namenila za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin.