NOISE

Noise je poznan po tem, da organizatorji šele nekaj ur pred dogodkom objavijo, kje točno se bo dogodek zgodil. Letošnja lokacija dogajanja je bil Inštitut za sodobno umetnost. Po objavi tega podatka na družabnih omrežjih se je več sto frizerjev napotilo proti omenjenemu inštitutu v upanju, da bodo dovolj zgodnji in jim bo uspelo priti v dvorano, saj je število obiskovalcev omejeno. Noise se je letos zgodil že petič in je postal del obveznega programa, kaj vse si je treba ob obisku frizerskega vikenda v Londonu ogledati. Ob novici, da bosta letos nastopila tudi Ivana Špicer in Mario Mesarić iz vedno navdihujoče in zelo kreativne zagrebške ekipe ZGAT, je bilo seveda zanimanje še toliko večje.

»Za ekipo ZGAT je bila to nova in zelo zanimiva izkušnja. V veliko čast nama je bilo, da sva si delila oder z vrhunskimi in najvplivnejšimi imeni frizerskega sveta. Noise je kraj, kjer se srečata lepota in mlada dominantna »underground« kultura. To je dogodek, del katerega si želi biti vsakdo,« nam je po nastopu povedal Mario Mesarić.

Dogodek že od samega začetka organizira Richard Ashforth, Sacov mednarodni kreativni direktor. Ideja Noisa je izmenjava znanja, strasti, inspiracij in s skupnimi močmi ustvariti energijo, ki žene frizerski svet naprej in ga postaviti na novo raven. Poleg Richardove ekipe so letos na odru nastopili tudi Jaga Hupalo (Poljska), Tyler Johnston (Velika Britanija), Creademic (Danska), X-Presion (Španija) in Tim Hartley (Velika Britanija).