MODNI VRTINEC POD CELJSKIMI ZVEZDAMI

Na modni reviji Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Šolskega centra Celje, ki se je v dvorani Narodnega doma v Celju odvila 6. aprila 2018, se je pokazalo, da je moda po navdihu mladih ustvarjalcev sodobna, a hkrati brezčasna, privlačna, uporabna in udobna, tudi drugačna, da zadostuje svobodnemu izražanju in ustvarjanju, ki so ga pohvalili tudi priznane modne oblikovalke in frizerji s Celjskega, ki so si modno revijo ogledali.


Oblačila in modne dodatke so od zamisli do izvedbe pod strokovnim mentorstvom učiteljic, pripravile dijakinje programov Ustvarjalec modnih oblačil in Preoblikovalec tekstilij. Črno bele modele, pastele in obleke, ki so jih navdihnile svetovno znane zgradbe, so predstavile tudi profesionalne manekenke Iryna Osypenko Nemec, Zlata Okugić, Tajda Senič in Gea Erjavec, ki je pripravila koreografije modnih izhodov.

Oblačila so odlično dopolnjevale frizure in make upi, ki so jih pod strokovnim mentorstvom učiteljic ustvarili dijaki programa Frizer. Modne in ekstravagantne pričeske so zbujale pozornost obiskovalcev z razkošnimi volumni, izrazito poudarjenimi kodri, barvnim poigravanjem … Ekstravagantni ali bolj nosljivi make upi so se skladali s sporočilom, ki ga je prinašal posamezni modni izhod. Poleg ekstravagantnih so modelom dijaki uredili tudi pričeske, ki z barvo in obliko sledijo modnim trendom in so lahko v navdih pri bolj vsakdanjem stajlingu.