London 2017

Za nami je pester frizersko obarvan vikend v Londonu, kjer je od sobote do ponedeljka potekal SALON INTERNATIONAL, ki še vedno ostaja frizerska meka in sejem, ki ga ne gre zamuditi. Seminarje so tokrat pripravili Mahogany, Patrick Cameron, Sassoon Academy, Toni&Guy, Babyliss Pro in po večletnem premoru tudi Trevor Sorbie. Na samem sejmišču sta potekala še dva dogodka: dobrodelni Rush Live in Wella Trendvision, kjer so podelili nagrade.

Poleg sejma se je zvrstilo tudi še veliko drugih nadvse zanimiv frizerskih dogodkov.

ALTERNATIVE HAIR SHOW je prestižna in največja dobrodelna frizerska prireditev, ki že 35 let zbira sredstva za raziskave levkemije. Z letošnjim showom so zbrali rekordnih 280.626 GBP. Med nastopajočimi so bila kot vedno sama velika frizerska imena. Podelili so AIPP nagrade. Med drugim tudi Patricku Cameronu, ki je prejel International Legend Award.

Francoska revije Tribu-te je tudi letos na svoj TRIBU-TE SHOW povabila nekaj največjih svetovnih frizerskih imen: Trevor Sorbie Art Team (Tom Connell), Hooker & Young, Skyler McDonald, Kevin Murphy in X-Presion.

Letošnja novost je bil ACT Hair Event, kjer so nastopili Christopher Brooker, Slate Hair, Frank Taylor (Menspire ft Josh Lamonaca), Senzi, The Kingly Hair Group, Mohawk Hair Studio in hrvaški ZGAT. Tudi ta dogodek je imel dobrodelno noto.

Z velikim veseljem smo obiskali tudi alternativni dogodek NOISE, ki predstavlja malo drugačen pristop k frizerstvu. Nastope so tokrat pripravili Jay Mahmood, Eros, Pop Academy, HairFucker Studio, Saco in Tim Hartley.

HOB je že nekaj let eno najbolj vročih imen na britanski in svetovni frizerski sceni. Če te osebno povabi Akin Konizi, HOB kreativni direktor in štirikratni britanski frizer leta, seveda ne odkloniš povabila na show z demosntracijami in predstavitvijo modelov, ki že tradicionalno poteka v Camden Townu, kjer se nahaja tudi njihova akademija.

Srečali smo kar nekaj zanimivih frizerjev, s katerimi smo pripravili intervjuje. Najbolj smo se veselili srečanja s Trevorjem Sorbijem. Kaj nam je povedal, boste lahko prebrali že v naslednji številki.

Več o vsem dogajanju v naslednji številki revije Frizer, ki bo izšla decembra.

Foto: Alex Barron-Hough, Nina Nagode