Ljubljanski nabriti brivci

Ljubljanski nabriti brivci

Naše potovanje oziroma naša dogodivščina se je začela pred približno dvema letoma. Jaz (Beno), Luka in takrat še naš sodelavec Emanuel smo bili tako navdušeni nad brivnico, kot novopečeni očka ob rojstvu svojega otroka. Polni vznemirjenja smo komaj čakali, da primemo svoje britve v roke in začnemo z britjem. Britja nas je uril brivec iz Beograda, Veljo Ružič, ki ima za sabo že veliko izkušenj na tem področju. Začetki so bili seveda težki. V zelo kratkem času smo se morali naučiti britja in izbritja. Običajno se ljudje učijo britja tudi po več let, toda naša želja po znanju je bila tako močna, da smo se britja naučili v zelo kratkem času. Seveda so bili prve naše oziroma predvsem moje stranke prijatelji, dedek in oče. Priznam, prvi potegi britve po obrazu so bili kar zastrašujoči, toda čas in seveda vaja sta roko izurila do čiste perfekcije. Znanje sem dodatno še izpilil na izobraževanju v Madridu, Luka pa je svoje znanje še dodatno izpopolnil v Londonu na priznani brivski šoli (London School Of Barbering). Prišel je 2. september 2015 in velika otvoritev naše brivnice. Bili smo zelo ponosni sami nase, saj smo bili do takrat edini v Ljubljani, ki smo začeli s to zastarelo obrtjo ter jo zopet oživeli in pokazali ljudem. Otvoritev se je odvijala točno tako, kot smo si predstavljali. Počutili smo se kot filmske zvezde, fotografi so nas slikali z vseh strani, niso pa manjkali niti novinarji s televizijskih kanalov, ki so nam pomagali k temu, da so nas ljudje malo bolje spoznali. Otvoritev je bila za nami in prihajalo je tudi praznovanje novega leta. December je bil za nas najbolj naporen, po drugi strani pa zanimiv mesec. Stranke so se takrat prišle prvič urediti k nam, ker so seveda hoteli biti urejeni za novoletno praznovanje. Žene, punce, mame ali prijateljice so svoje moške, sinove ali prijatelje obdarovale z boni za urejanje brade (royal brivsko izkušnjo). Naslednje leto sredi marca je brivnico zapustil Emanuel. Prišel je Nejc, ki pa je že takoj na začetku zapečatil svoje mesto in se izkazal za odlično pridobitev za našo brivsko ekipo.

Prihajalo je poletje in s tem seveda tudi ogromno turistov, ki so celo poletje gledali skozi naše okno in bili seveda fascinirani nad našim delom, še posebej prebivalci Azije. Zanimivo jim je seveda bilo, ker so v Aziji brivnice prava redkost, ker so tudi moški manj poraščeni oziroma bradati kot pri nas. Seveda pa delo ni potekalo samo v brivnici. Svoje delo sva z Lukom predstavljala na različnih dogodkih, kot so All American Car Meeting, Open Season meeting, Tattoo Convention v Ljubljani in Mariboru, z Lukom pa sva še najbolj ponosna na nastop na velikem odru na Frizerskem festivalu v Unionski dvorani v Ljubljani. Nastopala sva z brivcem iz Mič Styling Split Ivanom Dudo in ekipo kreativnega teama Mič Styling. Takrat so se nama izpolnile večne želje in sanje, ki so nastale v srednji šoli ob pogledu na profesionalne frizerje, ko so nastopali na velikih odrih. Se pa seveda veselimo in pripravljamo na novo udeležbo na takšnih ali drugačnih prireditvah v prihodnosti.

Da na kratko zaključim naše popotovanje od začetka pa do danes. Pripravljeni smo na nove izzive, ki naš čakajo v brivnici, vas, dragi moški, pa vabim na noro in seveda nepozabno izkušnjo v našo brivnico, kjer vsaka skrivnost moških ostane tam, kjer jih ženske ne bodo mogle nikoli slišati ali pa o njih nič izvedeti, to je v brivnici.

Lep pozdrav, Nabriti Brivci!

Foto: Matic Kremžar