Krog src

KROG SRC – dobrodelna prireditev Srednje frizerske šole Ljubljana

Tradicionalna dobrodelna novoletna modna revija pričesk in ostalih talentov dijakov Srednje frizerske šole Ljubljana se je tudi letos, tokrat že četrtič, odvijala v mesecu decembru, ko se vsi veselimo prihajajočih praznikov in je vzdušje že čisto praznično in čarobno. Zaradi prostorske stiske smo revijo letos prestavili v ljubljanski Cankarjev dom, kjer se je 7. decembra ob 17.00 uri zgodila revija, za katero diha cela šola. Revija je namenjena dijakom šole, kot priložnost, kjer lahko pokažejo vse svoje talente, ustvarjajo kreativne pričeske ali se drugače predstavijo, revija pa ima tudi dobrodelno noto. Prijazni sponzorji, podjetja, s katerimi sodelujemo, so nam namenili obilo daril, ki so se skrivala v srečkah, izkupiček prostovoljnih prispevkov pa je bil, kot vedno, namenjen šolskemu skladu. Sredstva šolskega sklada so namenjena socialno šibkim dijakom. Zato je prireditev tudi dobila lepo ime – Krog src.


Na prireditvi se je predstavilo 17 dijakov s svojimi kolekcijami pričesk. Priprave na revijo so se začele že v jesenskem času, ko so dijaki začeli snovati svoje umetnije, najprej z vsebinskim konceptom in predstavitvijo svoje ideje mentorjem. S pomočjo mentorjev so nato oblikovali vsebino kolekcij in postavili pričeske, potem pa je bilo veliko energije vložene v samo vajo, izčiščenje oblik pričesk in oblikovanje celostne podobe kolekcij – scenografije, koreografije, ličenja in oblačil. Vzdušje med pripravami na revijo je vedno zelo prijetno, sproščeno in ustvarjalno. V prireditev je vključena skoraj tretjina vseh dijakov šole, nekateri kot ustvarjalci kolekcij pričesk, nekateri kot njihovi asistenti, oblikovalci prazničnih dekoracij, vizažisti, nekateri pa prireditev popestrijo s svojim pevskim talentom. K sodelovanju povabimo tudi starše, vedno se prijazno odzovejo s pecivom, ki pripomore k sladki pogostitvi po končani reviji.

Verjamemo, da tradicionalna dobrodelna revija Srednje frizerske šole Ljubljana pozitivno prispeva k prepoznavnosti šole, dvigovanju njenega ugleda, hkrati pa ponuja lepo priložnost, da dijaki pokažejo svoje talente, začnejo graditi svoje ime v frizerskih vodah ter svoje talente predstavijo sošolcem, staršem in bodočim delodajalcem. S svojim delom prispevajo tudi k blaženju socialnih stisk svojih vrstnikov. Dalai Lama je nekoč dejal: » Večja kot je moč sočutja, ki ga čutiš do drugih, bolj pogumen postajaš. Večji kot je pogum, manj si nagnjen k malodušju in izgubi upanja. Zaradi tega je sočutje tudi vir notranje moči. S povečano notranjo močjo je mogoča trdna odločnost in z odločnostjo imamo več možnosti za uspeh, ne glede na to, kakšne so ovire.« To naj bo lepo vodilo za še mnogo podobnih projektov naših dijakov.

Zahvala vsem sponzorjem, donatorjem in tudi reviji Frizer, ki vedno podpira naše dijake z objavljanjem prispevkov o njihovem delu. Hkrati pa gre velika zahvala tudi mentorjem in ne nazadnje dijakom, ki s svojim ustvarjalnim delom sooblikujejo življenje Srednje frizerske šole Ljubljana!

SFŠ Ljubljana
Romana Marolt, Foto: Marjan Mutić